Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema ziet goede tijdrit niet als 'wraak' voor chaos op Mont Ventoux

Mollema ziet goede tijdrit niet als 'wraak' voor chaos op Mont Ventoux

Cheer!

Bauke Mollema herstelde zich vrijdag in de tijdrit van de Tour de France meer dan goed van de chaotische gebeurtenissen op de Mont Ventoux, maar de nieuwe nummer twee van het klassement wilde zijn sterke optreden niet als revanche zien.

Deel dit artikel op social media

"'Wraak' of 'revanche' is niet het juiste woord", aldus Mollema. "Ik was wel getergd om een heel goede tijdrit te rijden, maar dat was ik ook geweest zonder wat er donderdag gebeurd is. Ik wist dit een heel belangrijke dag voor het klassement zou zijn."

De kopman van Trek-Segafredo klom door een zesde plaats in de tijdrit van 37,5 kilometer ten koste van Adam Yates en Nairo Quintana twee plaatsen in het klassement.

Alleen geletruidrager Chris Froome staat nog 1 minuut en 47 seconden voor op de Groninger, die donderdag nog liet blijken dat hij niet te spreken was over de beslissing van de jury om een aantal renners - waaronder Quintana en Yates - tijdcorrecties te geven na de valpartij van hemzelf, Froome en Richie Porte op de Ventoux.

"Uiteindelijk waren wij als ploeg een soort verliezer donderdag, want Bauke plaatste zo'n beetje de beste actie van allemaal", keek ploegmaat Fabian Cancellara een dag later terug. "Er zijn donderdag zeker een paar dingen fout gegaan."

Ploegleider Kim Andersen benadrukte echter dat terugkijken geen zin meer had in aanloop naar de tijdrit. "We kijken alleen nog vooruit. We zeiden donderdagavond dat we ons volledig zouden focussen op de tijdrit en dat hebben we gedaan."

Kalmeren

Mollema gaf toe dat de avond van de chaotische rit naar de 'Kale Berg' "hectisch" was. "Er waren veel reacties na wat er op de Ventoux gebeurde. Het was redelijk lastig om te kalmeren na die etappe. Ik kon niet echt goed in slaap komen, maar dat heb ik wel vaker in de Tour."

Vervolgens las de Groninger op internet over de aanslag in Nice. "Dat was wel even gek. Ik woon daar in de buurt en ik ken best veel mensen die daar aanwezig hadden kunnen zijn. Mijn verzorger woont honderd meter verderop en zijn vrouw en kind waren tien minuten voor de aanslag nog daar ter plaatse. Dat was dus wel even schrikken."

Vrijdagochtend was Mollema naar eigen zeggen echter weer kalm. "Ik was na de verkenning 's ochtends heel gefocust op de tijdrit. Twee uur voor mijn start heb ik nog 45 minuten geslapen. Dat was een goed teken, dan ben je toch relaxed."

Pittig

De nummer zeven van de Tour van vorig jaar reed vervolgens een knappe tijd in de door Tom Dumoulin gewonnen chronorace.

Van de klassementsrenners was alleen Froome sneller, waardoor Mollema nu 58 seconden voorsprong heeft op de nummer drie Adam Yates en 1 minuut en 12 seconden op de nummer vier Nairo Quintana.

"Ik ben heel blij dat ik heel veel tijd pak op een heleboel concurrenten", aldus Mollema. "Of ik al aan de Tourzege denk? Het gat met Froome is nog steeds vrij groot. Ik ben vooral heel blij met hoe ik er nu voorsta."

"Maar ik heb bijna alle ritten in de laatste week verkend, dus ik weet nog wat me te wachten staat. Dat gaat heel pittig worden."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!