Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Izagirre wint laatste bergrit in Tour

Izagirre wint laatste bergrit in Tour

RoadToRio

Cheer!

MORZINE - Jon Izagirre heeft zaterdag de twintigste etappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. Bauke Mollema verloor opnieuw tijd en viel uit de top tien van het algemeen klassement.

Deel dit artikel op social media
Izagirre reed in de afdaling van de laatste bergrit deze Tour weg bij zijn medevluchters Jarlinson Pantano en Vincenzo Nibali en kwam na 146,5 kilometer solo over de streep in Morzine. De Spanjaard bezorgde Movistar de eerste zege van deze Ronde van Frankrijk.

Achter Izagirre eindigde Pantano als tweede, voor Nibali. Wilco Kelderman was op de zevende plek de beste Nederlander. Hij ging in de afdaling naar Morzine nog onderuit.

Chris Froome behield eenvoudig de leiding in het algemeen klassement. De Brit kwam vlak achter een groepje met overige favorieten op ruim vier minuten van ritwinnaar Izaguirre binnen. De kopman van Team Sky is zo goed als zeker van zijn derde Tourzege. Hij heeft een voorsprong van 4 minuten en 5 seconden op Romain Bardet.

Nairo Quintana is de nummer drie van het klassement op 4.21, voor wittetruidrager Adam Yates (4.42).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke aan!