Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Getergd Oranje verovert brons na 3-1 zege op Turkije

Getergd Oranje verovert brons na 3-1 zege op Turkije

Cheer!

De Nederlandse volleyballers hebben zondag de bronzen medaille veroverd tijdens de Final Four van de World League (groep 2). Het Oranje van bondscoach Gido Vermeulen speelde getergd en versloeg Turkije met 3-1. In september proberen de Lange Mannen zich te plaatsen voor het EK Volleybal 2017.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Gido Vermeulen beloonde Robbert Andringa voor zijn goede invalbeurt van zaterdag, hij mocht beginnen op de positie van Jeroen Rauwerdink. Naast Andringa stonden ook  Daan van Haarlem (spelverdeler), Wouter ter Maat (diagonaal), Maarten van Garderen (passer/loper), Jasper Diefenbach en Thomas Koelewijn (middens) en Dirk Sparidans (libero) in de basis.

Goed begin

Vanaf het eerste punt was te zien dat Oranje zeer gemotiveerd was om het brons op te eisen. Dankzij aces van Ter Maat en Van Garderen nam Nederland een kleine voorsprong (7-6), maar halverwege de set waren het de Turken die het initiatief namen (14-18). Op de service van Van Haarlem kwamen de Lange Mannen volledig terug in de set (19-18). De spelverdeler stond zijn aanvallers heerlijk te bedienen, en vond vooral in Ter Maat vaak een scorende man. In de spannende slotfase bepaalden Van Garderen en Koelewijn met een killblock de eindstand op 25-23.

Turkije komt terug

Oranje bleef ook in de tweede set keurig spelen. Na een killblock van Van Haarlem leidde de equipe van bondscoach Vermeulen met 21-18, maar de Lange Mannen slaagden er toch niet in om een 2-0 voorsprong op te eisen. Nederland miste enkele setpoints en moest toestaan dat Turkije de set won met 28-30.

Brede selectie maakt het verschil

Met Michael Parkinson voor Koelewijn begon Oranje aan de derde doorgang. Toen Turkije een 9-12 voorsprong nam, bracht Vermeulen ook Jeroen Rauwerdink in (voor Andringa). Op 19-19 was de stand weer volledig gelijk en na een fantastisch killblock van Ter Maat ging Nederland zelfs met 21-19 aan de leiding. In de eindfase van de set kwam Thijs ter Horst in het veld voor Van Garderen. Koud van de bank sloeg de nieuweling met twee snoeiharde aanvallen de set binnen (25-22).

Ter Horst mocht blijven staan in set vier, evenals Rauwerdink en Parkinson. Nederland keek in de beginfase van de set tegen een achterstand aan (13-16) maar kwam dankzij de sterke invaller Robin Overbeeke weer langszij. Op 20-22 voor Turkije moest Vermeulen een time-out aanvragen en die onderbreking sorteerde het gewenste effect. Dankzij twee killblocks kwam Oranje weer aan de goede kant van de score, en het was uitblinker Ter Maat (28 punten) die het eerste matchpoint benutte en 25-22 binnensloeg.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bas, Niels, Twan, Robert, Jan-Willem, Kay, Jeroen, Dirk, Robin, Daan, Dennis, Yannick, Jelte, Jasper, Thijs, Maarten, Robbert, Gido, Thomas, Nico, Dick, Ewoud, Gijs en Sjoerd aan!