Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gerco Schröder laat zege Grote Prijs van Aken ontglippen

Gerco Schröder laat zege Grote Prijs van Aken ontglippen

Cheer!

AKEN – Gerco Schröder kwam vandaag heel dicht bij zijn eerste overwinning in de prestigieuze Rolex Grote Prijs van CHIO Aken. Met Glock's Cognac Champblanc N.O.P. was Schröder één van de slechts twee ruiters die in de eerste manche van de Grote Prijs geen springfout kreeg, maar op één tijdfout eindigde. In de tweede manche zag Gerco Schröder als laatste starter zijn overwinning in duigen vallen.

Deel dit artikel op social media

“Glock's Cognac Champblanc N.O.P. sprong geweldig in beide rondes!”, zegt Gerco Schröder na afloop. “Ik kwam met ritme over de triple bar hindernis 9 en ik wilde op een voorwaartse zes galopsprongen naar oxer hindernis 10. We kregen jammer genoeg net te veel plek op de oxer en Cognac deed nog super zijn best, maar we kregen toch een fout.” Bondscoach Rob Ehrens baalde ook van de balk van Schröder: “We waren er zo dicht bij! Maar dat is de sport.”

De Duitse ruiter Philipp Weishaupt greep voor eigen publiek de Grote Prijs met de pas negenjarige LB Convall (Colman x Cascavelle), nadat hij in de eerste omloop twee tijdfouten noteerde en foutloos bleef in de tweede. De Brit Scott Brash – winnaar van vorig jaar – werd tweede, gevolgd door de Spanjaard Sergio Alvarez Moya.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Gerco aan!