Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin ziet genoeg mogelijkheden voor nog een ritzege in Tour

Dumoulin ziet genoeg mogelijkheden voor nog een ritzege in Tour

RoadToRio

Cheer!

Tom Dumoulin kon maandag op de rustdag nog even nagenieten van zijn fraaie etappezege in de Tour de France, maar de Limburger heeft nog voldoende ambities voor de laatste twee weken van de Ronde van Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

"Deze zege biedt alleen maar meer mogelijkheden voor de rest van de Tour", aldus Dumoulin in Andorra, waar hij zondag de koninginnenrit van de Tour op zijn naam schreef.

"De druk is nu wel van de ketel, dus dat maakt de rest van de Tour een stukje makkelijker. Ik wil kijken hoeveel meer er nog in het vat zit. Nog een etappe winnen? Waarom niet? Ik ga niet op de fiets zitten om alleen maar mee te rijden."

In de eerste zeven dagen van de Tour was dat door een verkoudheid en een val vlak voor de ronde wel vaak het lot voor Dumoulin.

"De eerste week ging het niet zo lekker en werd ik gedwongen om alleen maar mee te rijden, maar nu is het vertrouwen natuurlijk weer torenhoog. Als ik goed genoeg ben en er komen kansen voorbij, dan moet ik niet nalaten om die te grijpen."

Tijdrit

De meest logische kans voor de 25-jarige renner van Giant-Alpecin lijkt de tijdrit van 37,5 kilometer die vrijdag op het programma staat. "Maar eerst moeten we kijken wat er dinsdag gebeurt, dat is nog wel een mooie rit voor een ontsnapping."

"Woensdag is een sprintersrit en donderdag is de finish op de Mont Ventoux, die twee dagen zal ik wel iets gas terugnemen met het oog op de tijdrit."

"Mijn doel is de olympische tijdrit in Rio, dat heb ik steeds gezegd, maar ik wilde er wel ook staan in alle andere wedstrijden. Daar ben ik nu goed mee bezig."

Dumoulin kon maandag door de rustdag 24 uur langer genieten van zijn ritzege op Andorra Acalis. "Het leven van een Touretappewinnaar is mooier, je praat nu met een blijer mens", lachte hij.

"Een rustdag na zo'n ritzege is supermooi. Ik kon daardoor zondagavond écht ontspannen, ik wist dat ik maandag niet hoefde te vechten voor mijn plekje in het peloton. Ik kan echt genieten van mijn overwinning."

Twijfelen

Zijn ploegleider Marc Reef vertelde zondagavond dat de begeleiding en de renners van Giant-Alpecin Dumoulin in de afgelopen week er soms aan moesten herinneren dat die overwinning ondanks zijn lastige Tourstart nog steeds wel degelijk tot de mogelijkheden behoorde.

"Je begint altijd te twijfelen als het niet lekker loopt", stelde Dumoulin. "In de eerste week heb ik geprobeerd om positief te zijn, maar ik ben me ervan bewust dat ik dan ook wel een klager kan zijn."

"Ik kom dan misschien over alsof ik mezelf onderschat, maar ik hád in de eerste week nu eenmaal slechte benen. En uiteindelijk vond ik in mezelf weer voldoende motivatie om er vol voor te gaan."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!