Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin geeft toe dat hij favoriet is voor olympische tijdrit

Dumoulin geeft toe dat hij favoriet is voor olympische tijdrit

Cheer!

LE CAVERNE DE PONT - Tom Dumoulin weet dat hij na zijn indrukwekkende zege van vrijdag in de dertiende rit van de Tour de France over een kleine maand de te kloppen man zal zijn in de olympische tijdrit in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

"Ik denk ik dat de grote favoriet ben voor de Spelen, dat kan ik niet meer ontkennen na vrijdag", aldus Dumoulin over de tijdrit die op woensdag 10 augustus op het programma staat in Brazilië.

De 25-jarige Limburger won vrijdag met groot machtsvertoon de 37,5 kilometer lange chronorace van Bourg-Saint-Andeol naar Le Caverne de Pont. Nummer twee Chris Froome gaf meer dan een minuut toe en erkend tijdrijders als Rohan Dennis (1.41 minuten) en Tony Martin (2.05 minuten) volgden op nog grotere afstand.

"Maar ik ben me er wel terdege van bewust dat het over drie weken weer heel anders kan zijn. Een tijdrit na twaalf dagen Tour tegen jongens die elke dag moeten lijden, is anders dan een momentopname straks in Rio."

"Het is dus zaak om rustig te blijven en de vorm vast te houden die ik nu heb. Dat betekent dat ik de rest van de Tour niet elke dag volle bak zal gaan. Ik zal mijn dagen blijven uitpikken en op andere dagen ook wat gas terugnemen. Hopelijk betaalt zich dat uit in Rio."

Feilloos

Dumoulin omschreef zijn tijdrit in de Ardêche als "vrij feilloos". Hoewel hij nog een uur of twee moest wachten op het binnenkomen van Froome, had hij na zijn eigen optreden al aardig wat vertrouwen dat een tweede ritzege in deze Tour erin zat.

"Ik was best relaxed in die twee uur. Toen ik zag dat Froomes eerste tussentijd langzamer was dan die van mij, wist ik dat het heel moeilijk zou worden voor hem om me nog in te halen."

Het ruime verschil op de finish van 1 minuut en 3 seconden met de geletruidrager was desondanks een verrassing voor de renner van Giant-Alpecin.

Vertrouwen

​"Dit was mijn grote doel voor deze Tour, maar ik had niet verwacht om te winnen met meer dan een minuut voorsprong op Froome, en met nog meer voorsprong op de rest van het veld. Dat geeft me heel veel vertrouwen, maar een tijdrit winnen met een minuut verschil lukt niet als je elke dag volle bak moet rijden."

Dumoulin ontkwam na zijn sterke optreden niet aan de vraag wat dit betekent voor zijn toekomst als klassementsrenner. "Ik zal me in de toekomst gaan richten op een klassement in een grote ronde, maar ik weet nog niet wanneer."

Bekijk alle Tourklassementen

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!