Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin denkt dat Tourrit winnen moeilijk wordt in huidige vorm

Dumoulin denkt dat Tourrit winnen moeilijk wordt in huidige vorm

RoadToRio

Cheer!

Tom Dumoulin wist voor de Tour de France dat zijn blik vooral gericht is op de olympische tijdrit in Rio de Janeiro, maar toch had hij verwacht dat zijn vorm wat beter was geweest in Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

"Ik weet dat Rio mijn belangrijkste doel is, maar ik had hier ook wel goed willen zijn", aldus Dumoulin zaterdag voor de start van de achtste etappe in gesprek met NU.nl. "Ik kwam naar de Tour om een rit te winnen, maar nu is dat moeilijk. Dit is niet helemaal wat ik had gehoopt."

De Limburger moest woensdag in de bergrit door het Centraal Massief al vroeg lossen en vrijdag in de eerste etappe in de Pyreneeën kwam hij als 96e over de streep op ruim veertien minuten van winnaar Steve Cummings.

"Het is een beetje frustrerend, maar tegelijkertijd ben ik er ook wel rustig onder. Ik kan er nu toch niks aan veranderen, dus ik ga gewoon elke dag mijn best doen. Het is moeilijk te zeggen of het in één keer omslaat of niet, dat kan ik zelf ook niet voorspellen."

"Ik reed vrijdag samen met Edvald Boassen Hagen en Peter Sagan naar een groep toe. Dat gaat wel, het is niet zo dat ik heel slecht ben, maar het is gewoon net even wat minder. En zo'n inspanning bekoop ik de rest van de dag. Dat is niet zo best natuurlijk."

Kopgroep

Toch zal Dumoulin ook zaterdag en zondag in de laatste twee Pyreneeënritten blijven proberen om mee te springen met een kopgroep.

"Niet alleen voor mezelf, maar ook omdat ik dan klimmen kan overleven en misschien nog wat kan betekenen voor kopman Warren Barguil."

"Het dient dus meerdere doelen om mee te zitten. Ik denk niet dat ik momenteel goed genoeg ben om in een ontsnapping te zitten en voor de winst te gaan, maar op die manier kan ik nog wel van waarde zijn."

De achtste etappe voert zaterdag over vier zware Pyreneeëncols, al ligt de streep in Bagnères-de-Luchon na een afdaling. De finish wordt verwacht tussen 17.05 uur en 17.50 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!