Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dumoulin baalt dat kans op gele trui weg is na eerste bergrit

Dumoulin baalt dat kans op gele trui weg is na eerste bergrit

RoadToRio

Cheer!

Tom Dumoulin maakte voor de Tour de France al duidelijk dat het klassement geen doel voor hem was, maar dat hij woensdag in de eerste bergrit direct bijna 24 minuten zou verliezen, was ook niet ingecalculeerd.

Deel dit artikel op social media

"Dit valt wel een beetje tegen, ik was niet zo goed als ik had gehoopt", aldus Dumoulin nadat hij op 23 minuten en 45 seconden van winnaar Greg Van Avermaet als 98e was gefinisht in skistation Le Lioran.

"Mijn benen waren niet goed, dus ik heb het bijltje er eigenlijk snel bij neergegooid. Op de lange klim op ruim veertig kilometer van de streep ging het al heel hard en voelde ik dat het niet mijn dag zou worden."

De 25-jarige Dumoulin reed vervolgens relatief rustig naar de streep. "Dit was nu een mooie dag om veel tijd te verliezen. Ik heb niet meer aangedrongen, maar in eerste instantie waren de benen er ook niet."

​De renner van Giant-Alpecin gaf toe dat het ook een beetje meespeelde dat hij door de grote voorsprong van de kopgroep kansloos was voor een etappezege en de gele trui.

"Het werd deze etappe al vrij snel duidelijk dat het doel om de gele trui te pakken niet alleen vandaag, maar ook in de rest van de Tour niet meer zal lukken. Dat was wel even balen. Het hele kleine kansje was in de eerste de beste rit dat het erom ging meteen weg."

Pyreneeën

Nadat Dumoulin gelost was, had hij alle tijd om na te denken over zijn plannen voor de komende dagen. "Wat moet je anders, hè?", glimlachte hij.

"Ik hoef nu niet meer aan het klassement te denken, maar ik had vooraf al gezegd dat alles daarvoor mee zou moeten zitten en dat deed het voor de Tour al niet met een valpartij en een beetje ziek zijn. En ook vandaag zat het niet mee."

"Maar ik sta nu wel op grote achterstand en ik denk dat er met het huidige klassement heel veel kansen zullen zijn voor ontsnappingen in de Pyreneeën."

Het peloton trekt vrijdag al het hooggebergte in voor drie etappes, dus Dumoulin weet dat hij snel zal moeten verbeteren om in de Pyreneeën een rol te kunnen spelen.

"Als ik in de ontsnapping zit, wil ik ook winnen, ik ga niet mee om met mijn kop in beeld te rijden. En om te kunnen winnen moet ik nog wel een stapje maken. Dus misschien probeer ik het over twee dagen, maar misschien ook pas over een week."

Bekijk hier alle klassementen en etappe-uitslagen

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!