Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De koffer van bokser Lacruz stond al vier jaar klaar

De koffer van bokser Lacruz stond al vier jaar klaar

RoadToRio

Cheer!

"Ik kreeg in de middag een belletje van de directeur van de boksbond en hij vertelde mij het prachtige nieuws", vertelt Lacruz in het programma Sportzomer op NPO Radio 1.

De 22-jarige lichtgewicht uit Huissen had weliswaar het olympisch kwalificatietoernooi in Bakoe gewonnen, maar stond volgens de richtlijnen van het NOC*NSF niet hoog genoeg op de wereldranglijst.

De boksbond besloot Lacruz alsnog voor te dragen bij NOC*NSF en die voordracht werd door de sportkoepel gehonoreerd. En dus mag La Cruz zijn koffer gaan pakken. "Maar die stond eigenlijk al vier jaar lang klaar. In 2012 kwam ik net uit de jeugd en was ik te jong, maar daarna zijn we met ons team alleen maar bezig geweest met de kwalificatie voor Rio."

Voor het eerst sinds de Spelen van Barcelona in 1992 wordt Nederland weer vertegenwoordigd in de olympische ring. Naast La cruz plaatsten ook Peter Müllenberg en Nouchka Fontijn zich. "Alles is positief", zegt La Cruz. "We hebben een goed team, we hebben goed getraind en de sfeer is ook goed."

En dus is de vraag waar dat toe kan leiden. "Of ik kans maak op een medaille? Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb mijn droom nu verwezenlijkt, maar denk dat er nog meer te halen is", aldus La Cruz.

 

.

Deel dit artikel op social media

De bokser weet zich verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. "Alles is mogelijk."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Enrico aan!