Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brits Open al voorbij voor Luiten

Brits Open al voorbij voor Luiten

Cheer!

TROON - Voor golfer Joost Luiten zit het Brits Open er al na twee dagen op. De 30-jarige Bleiswijker bleef vrijdag tijdens zijn tweede ronde over de banen van Royal Troon in Schotland opnieuw boven het baangemiddelde.

Deel dit artikel op social media
Met een tweede ronde 74 (+3) - voor een totaal van +7 na 36 holes - bleef Joost Luiten ver verwijderd van het halen van de cut in de 145ste editie van The Open Championship. Phil Mickelson behield zijn positie bovenaan het leaderboard.

Joost Luiten kon het niet bolwerken op Royal Troon GC. De Nederlander slaagde er vrijdag niet in om de op dag 1 opgelopen schade teniet te doen. Na een bogey op de tweede hole in Ayrshire dook Luiten met twee birdies onder par voor de dag, maar wat betreft birdies bleef het daar ook bij. In het restant wisselde de 30-jarige professional parren af met bogeys (7, 9, 10 en 12) en kon hij op weg naar het clubhuis - en een 74 (+3) - niks meer terug doen.

'Mentaal niet top'

'Ik wist na de ronde 75 van gisteren dat het heel erg lastig zou worden om de cut te halen', zei Luiten over zijn tegenvallende prestatie. 'Ik heb vandaag alles gegeven, maar het zat er gewoon niet in en met +7 kom ik niet eens in de buurt van spelen in het weekend. Heel jammer want in een major wil je graag presteren.'

'Op hole 7 was ieder momentum dat ik had al weer weg', zei de Nederlander over de haperende motor op dag twee. 'Ik maak een heel onnodige 3-putt van een meter of negen voor een domme bogey. Daarna ben ik blijven vechten terwijl de regen met bakken naar beneden kwam, maar niets lukte. Dat was ook deels het verhaal van deze week, het viel nooit mijn kant op. Op de laatste holes kreeg ik nog wel prima kansen op birdie maar ook daar beloon ik mezelf niet één keer. Ik heb in twee ronden maar vier birdies gemaakt, veel te weinig natuurlijk. Mentaal was ik deze week ook niet top moet ik bekennen. Ik was te snel aangebrand en ergerde me als het niet liep.' 

'Dat moet beter', zei Luiten, die over twee weken het laatste major van het jaar, het PGA Championship, speelt. 'Misschien kwam het omdat linksgolf niet mijn favoriete spelletje is. Ik voel me nu eenmaal minder comfortabel op deze ondergrond. Maar ik blijf het uiteraard proberen, wie weet als ik wat ouder en wijzer ben dat ik linksgolf nog eens echt onder de knie ga krijgen', aldus Luiten.

Lees hier de volledige reactie van Joost Luiten op zijn eigen website. 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!