Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens onderuit tegen Halep in derde ronde Wimbledon

Bertens onderuit tegen Halep in derde ronde Wimbledon

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Kiki Bertens is zaterdag uitgeschakeld in de derde ronde van Wimbledon. De Nederlandse moest na twee sets buigen voor de Roemeense Simona Halep. ​Na een uur en acht minuten spelen stond er 6-4 en 6-3 op het scorebord in Londen.

Deel dit artikel op social media

De partij stond eigenlijk voor vrijdag geprogrammeerd, maar werd toen uitgesteld vanwege de regen. Zaterdag kon het duel wel afgewerkt worden op het overdekte centre court.

Bertens, de huidige nummer 28 van de wereldranglijst, drong nog nooit eerder door tot de derde ronde op het Engelse Grand Slam-toernooi.

De halvefinaliste van Roland Garros had eerder op het Londense gras nog wel afgerekend met de Letse Jelena Ostapenko en de Duitse Mona Barthel.

Slordig

Tegen Halep lonkte echter nooit echt een stunt voor de 24-jarige Westlandse. De Roemeense nummer vijf van de wereld was veel sterker en profiteerde van het slordige spel van Bertens.

Bertens stond liefst zes breakkansen toe, waarvan Halep er vier benutte. De Nederlandse zelf ging slechts twee keer door de service van haar tegenstander uit Roemenië heen.

Tot 4-4 in de eerste set ging het redelijk gelijk op, maar daarna nam de sterk spelende Halep het initiatief over. De Roemeense, die de halve eindstrijd bereikte in 2014, maakte nauwelijks fouten meer en trok zo onbedreigd de partij naar zich toe.

Halep neemt het in de achtste finales op tegen de winnares van de partij tussen de Française Alize Cornet en de Amerikaanse Madison Keys.

Dubbelspel

Met de uitschakeling van Bertens is er geen enkele Nederlander meer actief in het enkelspel op Wimbledon. Igor Sijsling sneuvelde in de eerste ronde tegen de Tsjech Jiri Vesely. Voor Robin Haase was de tweede ronde het eindstation. De Hagenaar was niet opgewassen tegen de Amerikaan Jack Sock.

Voor Bertens zit het toernooi er nog niet helemaal op. Samen met haar Zweedse partner Johanna Larsson neemt ze het later op zaterdag in het dubbelspel nog op tegen het Roemeense koppel Irina-Camelia Begu/Raluca Olaru.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!