Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Acht Russen niet naar Spelen wegens dopingverleden

Acht Russen niet naar Spelen wegens dopingverleden

RoadToRio

Cheer!

Acht sporters uit de Rusissche ploeg voor de Olympische Spelen mogen vanwege hun dopingverleden toch nog niet afreizen naar Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Aleksandr Zhukov, voorzitter van het Russisch olympisch comité, maakte dat aantal maandag bekend. Russische sporters die ooit zijn betrapt op doping zijn uitgesloten van deelname aan de Spelen.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloot zondag Rusland geen collectieve schorsing op te leggen, ondanks het rapport over een door de staat gedirigeerd dopingssysteem. Het IOC schoof de kwestie door naar de internationale federaties, die per sporter moeten beoordelen of die mag meedoen.

Zhukov maakte afgelopen week bekend dat de Russische ploeg voor Rio bestaat uit 387 sporters. Dat was toen nog inclusief de 68 atleten die tevergeefs hun schorsing door de internationale atletiekfederatie aanvochten bij het internationaal sporttribunaal CAS.

De Olympische Spelen gaan vrijdag 5 augustus van start. De 28e editie van de Zomerspelen eindigt op 21 augustus met de sluitingscermonie in het Maracanã-stadion.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!