Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vos is terug, maar maakt rest nog niet ontzettend bang

Vos is terug, maar maakt rest nog niet ontzettend bang

RoadToRio

Cheer!

MIDDELHARNIS  - Over zes weken verdedigt Marianne Vos in Rio de Janeiro haar olympische titel. Maar eerst rijdt ze nog onder meer het NK wielrennen op de weg. Waar ze niet in haar gebruikelijke rol aan de start zal staan.

Deel dit artikel op social media

Want: "Ik denk wel dat ik onder het lijstje favorieten wordt geschaard, maar torenhoog favoriet...? Dat denk ik niet."

Vos is wel op de weg terug naar haar oude niveau, maar ze is er nog niet. "De laatste weken gaat het wel goed, maar het is niet zo dat de rest van Nederland nou meteen ontzettend bang wordt."

'Harder fietsen'

Vos is niet ontevreden met haar progressie. "Ik ben blij met waar ik sta. Ik voel nog wel dat er marge in zit, dat het beter kan. Wat er beter moet? De puntjes moeten nog op de i worden gezet. Ik moet langer harder kunnen fietsen. Dat is het een beetje."

Concreet houdt dat in dat ze op trainingen langer op een hogere hartslag moet trainen. Ze moet vaker 'in het rood rijden' om sterker te worden met het oog op Rio. Maar eerst het NK. In haar vorige negen deelnames eindigde ze negen keer op het podium. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marianne aan!