Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vijftien Nederlanders van start in Tour de France

Vijftien Nederlanders van start in Tour de France

RoadToRio

Cheer!

SAINT-MICHEL - Vijftien Nederlandse wielrenners staan zaterdag op Mont Saint-Michel aan de start van de Tour de France.

Deel dit artikel op social media

Dat zijn er vijf minder dan vorig jaar, toen in Utrecht liefst twintig coureurs in eigen land begonnen aan de Ronde van Frankrijk.

Giant-Alpecin is de Nederlandse hofleverancier in de 103e editie van de Tour. De Duitse ploeg met Nederlandse roots stuurt Laurens ten Dam, Roy Curvers, Tom Dumoulin, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer naar Frankrijk.

De enige Nederlandse formatie in de Tour, Lotto-Jumbo, staat met vier landgenoten aan de start: kopman Wilco Kelderman en de debutanten Bert-Jan Lindeman, Dylan Groenewegen en Timo Roosen.

De Amerikaanse ploeg Cannondale telt drie Nederlanders: Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle. De andere geselecteerde landgenoten voor de Tour zijn Wout Poels (Sky), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Stef Clement (IAM Cycling).

Tinkoff

Van de 22 deelnemende ploegen hebben er 21 hun selectie van negen man gepresenteerd. Oleg Tinkov, de ploegbaas van de Tinkoff-ploeg, maakt dinsdagmiddag in Moskou bekend met welke renners Alberto Contador op jacht gaat naar de eindzege.

De Tour start zaterdag met een overwegend vlakke etappe langs de Franse westkust over 188 kilometer, van Mont Saint-Michel naar Utah Beach. De verwachting is dat strijd om de ritzege én de eerste gele trui uitdraait op een massasprint.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom, Wout en Bauke aan!