Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Plat opnieuw oppermachtig in ITU Paratriathlon Event

Plat opnieuw oppermachtig in ITU Paratriathlon Event

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

STRATHCLYDE – Paralympisch triatleet Jetze Plat heeft het ITU Paratriathlon Event in het Schotse Strathclyde gewonnen. In de PT1-handicapklasse was hij duidelijk de sterkste. Net als vorige week tijdens de Europese kampioenschappen werd Plat op het podium geflankeerd door landgenoot Geert Schipper. Het brons ging naar de Brit Phil Hogg.

Deel dit artikel op social media

Plat nam al tijdens het zwemmen een ruime voorsprong en ook in het handbiken en wheelen toonde hij zich de sterkste. De Noord-Hollander, die komende vrijdag zijn vijfentwintigste verjaardag viert, is de laatste jaren een vaste podiumkandidaat in het internationale paratriatlon. In september, wanneer de sport zijn debuut op de Paralympische Spelen maakt, geldt Plat ook als een van de medaillefavorieten.

Op weg naar die Paralympische Spelen in Rio de Janeiro zijn de wereldkampioenschappen in Rotterdam op 24 juli een belangrijke tussenstop. Vorig jaar werd Plat, die ook actief is als handbiker, nog derde op de WK.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze en Geert aan!