Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Opnieuw Oranje-zege op OKT beachvolleybal

Opnieuw Oranje-zege op OKT beachvolleybal

RoadToRio

Cheer!

STAVANGER - De Nederlandse beachvolleybalsters komen in de buurt van een extra ticket voor de Olympische Spelen. Oranje bereikte de halve finales bij de Continental Cup in Stavanger, waar de deelnemende landen strijden om één toegangsbewijs voor het toernooi in Rio de Janeiro. Jantine van der Vlist/Sophie van Gestel en Jolien Sinnema/Rimke Braakman vormen de Nederlandse delegatie. 

Deel dit artikel op social media

Een dag na de overtuigende zege op Litouwen versloegen de duo's in de kwartfinales ook Italië met 2-0. Zowel Van der Vlist en Van Gestel als Sinnema en Braakman wonnen in twee sets van hun opponenten. 

Het land dat het toernooi in Noorwegen wint, mag één koppel afvaardigen naar Rio. Namens Nederland worden dat dan Van der Vlist en Van Gestel, aangezien zij op de wereldranglijst hoger staan dan Sinnema en Braakman. 

De nummers twee en drie van de Continental Cup krijgen begin juli nog een herkansing bij de World Continental Cup in Sotsji waar nog twee olympische startbewijzen klaarliggen. Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zich al geplaatst voor de Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sophie, Jantine, Rimke en Jolien aan!