Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederland naar halve finale Continental Cup in Stavanger

Nederland naar halve finale Continental Cup in Stavanger

RoadToRio

Cheer!

Nederland heeft zich op de Continental Cup Final in Stavanger geplaatst voor de halve finale. In de kwartfinale werden beide duels tegen Italië met 2-0 gewonnen. Morgen strijden Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist en Rimke Braakman en Jolien Sinnema tegen Spanje of Tsjechië om een finaleplek in de strijd om een olympisch ticket.

Deel dit artikel op social media

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist kwamen vanmorgen om 10 uur in actie tegen het tweede team van Italië, Saguatti/Lestini. De Oranje dames moesten er net als gisteren hard voor werken. In de eerste set namen de Italianen een kleine voorsprong, 7-9, vooral omdat ze beter serveerden. Maar dankzij een goede side-out wist Oranje weer langszij te komen. Met een harde smash maakte Van Gestel een lange rally af: 17-15.

Italië nam een time-out en wist daarna terug te komen tot 19-19. Van der Vlist werd afgefloten voor een technische fout en daarmee kwam Italië op setpoint. Nederland werkte het setpoint weg en Van der Vlist toonde haar kracht aan het net. Met twee sterke blokkeringen op rij maakte ze het af: 23-21. In de tweede set moest Oranje alles uit de kast halen om de Italianen van zich af te schudden. De service ging steeds beter lopen bij Van Gestel en Van der Vlist en ze legden daarmee druk op Italië.

Saguatti en Lestini wisten geen antwoord te vinden op de gevarieerde service van Oranje en na en een killblok van Van der Vlist en een goede service van Van Gestel werd de set gepakt: 21-17. Van Gestel blikte terug. ,,Elke overwinning is een overwinning op dit toernooi, het maakt niet uit hoe. We zaten er goed in vandaag maar het ging af en toe qua niveau wel met ups en downs. We maakte gelukkig de spannende eerste set af en daarna speelden we beter.”

Rimke Braakman en Jolien Sinnema kwamen na hun collega’s in actie op het zonnige centercourt. Er werd een gelijkwaardig duel verwacht tegen Italië 1: Perry/Giombini. De Italiaanse dames begonnen fel aan het duel en namen een voorsprong van 1-5. De Oranje dames kwamen langzaam terug en gingen vooral wat meer variëren met harde en tactische geplaatste ballen. Dat leverde ze de setwinst op: 21-18. 

Ook in de tweede set moesten Braakman en Sinnema een achterstand wegwerken. Ze knokten zich van 10-14 terug naar 14-14 en wisten via een goede, nette side-out punten te scoren. Na een harde aanval van Braaman kwam het eerste matchpoint op het scorebord: 20-18.Via een bok van Perry hield Italië nog even hoop, maar Oranje maakte het af met 21-19. Daarmee werd het 2-0 voor Nederland en staan de twee teams morgen in de halve finale.

Sinnema was erg tevreden over het spel. ,,Het was weer spannend, dat hoort ook wel bij de Continental Cup. We hebben zelf erg goed gespeeld tegen een goed team. Vooral serverend ging het lekker. Gister was het nog wat mat, ook door de spanning, nu ging het op gevoel. Top, dit is zo lekker. We speelden veel vrijer.”    

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jantine, Rimke, Jolien en Sophie aan!