Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Maurits Lammertink schrijft Ronde van Luxemburg op zijn naam

Maurits Lammertink schrijft Ronde van Luxemburg op zijn naam

Cheer!

Maurits Lammertink heeft zondag als eerste Nederlander sinds Joost Posthuma in 2008 de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. Philippe Gilbert pakte de winst in de vierde en laatste etappe.

Deel dit artikel op social media

Lammertink eindigde in de etappe van 178 kilometer van Mersch naar Luxembourg in een sprint bergop als tweede achter Gilbert, in dezelfde tijd als de Belg. Dat was ook al de uitslag in de tweede rit van vrijdag.

De 25-jarige Lammertink veroverde de leiderstrui in die etappe en hield vervolgens stand in de laatste twee ritten.

De renner van Roompot-Oranje Peloton verdedigde in de slotrit een voorsprong van zeven seconden op Anthony Turgis en twaalf tellen op Gilbert en hield in het eindklassement negen seconden over op Gilbert en negentien op de nummer drie Alex Kirsch uit Luxemburg.

Het is het grootste succes uit zijn carrière en de eerste zege van het jaar voor Lammertink, die vorig jaar een etappe won in de Ronde van Limousin en dit jaar zevende werd in de Brabantse Pijl en zestiende in de Amstel Gold Race.

Zijn procontinentale Nederlandse ploeg pakte vorige maand met Pieter Weening ook al de eindoverwinning in de Ronde van Noorwegen.

Counteren

"Het wedstrijdverloop was in ons voordeel", reageerde Lammertink. "Daarna was het in de vijf beklimmingen van de Pabeierberg nog even spannend, met aanvallen van Gilbert en de nummer vier van het klassement; Alex Kirsch, maar ik kon steeds counteren. Wij zijn nooit in paniek geweest."

"Jammer dat Gilbert gewoon nog net een klasse beter is. Ik had de rit, na twee eerdere tweede plaatsen, graag gewonnen. Maar ik ben natuurlijk dolgelukkig met de eindzege."

Ploegleider Jean-Paul van Poppel roemde de kracht van het team en van zijn kopman. "De winst van Maurits verbaast mij niet, wij wisten dat hij dit in zich had. Mooi dat het eruit komt."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!