Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handballers grijpen ondanks winst in return naast WK-ticket

Handballers grijpen ondanks winst in return naast WK-ticket

Cheer!

De Nederlandse handballers doen volgend jaar niet meer aan het wereldkampioenschap in Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

De ploeg van bondscoach Joop Fiege won woensdagavond weliswaar het thuisduel in de play-off met Polen om een ticket voor het titeltoernooi, maar het verschil was met 25-24 te klein na het ruime verlies zaterdag in de uitwedstrijd.

Oranje stond na de nederlaag van zaterdag in Katowice (27-21) al voor een nagenoeg onmogelijke opgave om zich te kwalificeren ten koste van wereldtopper Polen. In Sittard moest gewonnen worden met een ruime marge.

Nederland keek het grootste deel van de wedstrijd woensdagavond aan tegen een achterstand. In de slotfase kwam de ploeg terug op gelijke hoogte en zelfs op een kleine voorsprong. Het verschil werd echter niet groter dan twee punten, waardoor de WK-deelname van Polen niet in gevaar kwam.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!