Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Groenewegen gaat na zege op NK met extra vertrouwen naar Tour

Groenewegen gaat na zege op NK met extra vertrouwen naar Tour

Cheer!

MIDDELHARNIS - Dylan Groenewegen had zaterdag aardig wat zenuwen voor het NK wielrennen op de weg, maar de grote favoriet sprintte overtuigend naar de titel op de Brouwersdam. De 23-jarige Lotto-Jumbo-renner deed zo ook veel vertrouwen op voor de Tour de France.

Deel dit artikel op social media

''Deze zege is heel gaaf, voor de ploeg en voor mezelf", aldus Groenewegen. "Het was eigenlijk een perfecte dag voor mij. Als er een groepje wegreed, zaten we als ploeg altijd in overtal mee."

"In de laatste anderhalve ronde hebben we de kop gepakt en vervolgens hebben we het afgemaakt. Ik voelde me goed en had alle vertrouwen in mijn eigen kracht en in mijn team."

Wouter Wippert en Wim Stroetinga werden in de sprint geklopt door Groenewegen. ''Ik zag Stroetinga gaan en ging er eigenlijk vrij makkelijk overheen'', zei de Amsterdammer.

Daarmee bezorgde hij Lotto-Jumbo en de voorgangers van die ploeg de eerste nationale titel op de weg sinds 2009.

Gestrest

Groenewegen, die afgelopen winter overkwam van het procontinentale Roompot-Oranje Peloton, had voor zaterdag al zes sprintzeges achter zijn naam staan dit seizoen en gold daarom als de belangrijkste kanshebber voor het NK op Goeree-Overflakkee.

"Ik kwam daardoor best wel gestrest naar dit kampioenschap toe, ik werd eigenlijk voor de koers al als winnaar gezien. Maar mijn team heeft me goed ingedekt", stelde de nieuwe Nederlands kampioen, die na de finish in zijn ontlading even de hand naast zijn oor legde.

"Er was wat kritiek geweest de laatste weken, omdat ik tweede werd in de laatste etappe van de Ster ZLM Toer kon ik het opeens niet meer. Ik ben blij dat ik vandaag heb laten zien dat ik het wel kan."

Tour

Groenewegen zal zaterdag alleen een "klein feestje" vieren, want vanaf zaterdag zal hij in de rood-wit-blauwe kampioenstrui zijn debuut gaan maken in Tour de France. De sprinter zal door zijn titel met extra vertrouwen afreizen naar het 'Grand Départ' in Mont Saint-Michel.

"Een ritzege is de droom, maar daar mag je eigenlijk niet van uitgaan in je eerste Tour. Ik heb topsprinters als André Greipel al een keer geklopt, maar nu zullen ze er allemaal tegelijk zijn. En ook het hele circus eromheen zal zwaar zijn."

"Hopelijk kan ik de Tour ook uitrijden, maar mijn doelen liggen vooral in de eerste week, daarin wil ik heel veel gaan leren."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!