Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Giant-Alpecin met vijf Nederlanders naar de Tour

Giant-Alpecin met vijf Nederlanders naar de Tour

RoadToRio

Cheer!

Wielerploeg Giant-Alpecin gaat met onder anderen Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, John Degenkolb en Warren Barguil naar de Ronde van Frankrijk.

Deel dit artikel op social media

De Nederlands getinte Duitse ploeg maakte donderdag de selectie bekend, die verder bestaat uit de Nederlanders Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Albert Timmer, de Duitser Simon Geschke en Georg Preidler uit Oostenrijk.

Ten Dam rijdt zijn eerste Tour voor Giant-Alpecin sinds zijn overstap van Lotto-Jumbo. Het wordt de achtste Ronde van Frankrijk voor de Groninger.

Barguil geldt als belangrijkste troefkaart voor de ploeg in de strijd om de gele trui. De Fransman eindigde vorig jaar als veertiende in het eindklassement. Dumoulin rijdt in principe niet voor het klassement, met het oog op de olympische tijdrit op de Spelen in Rio de Janeiro in augustus.

Voor sprinter Degenkolb is zijn deelname aan de Tour de bekroning van zijn herstel. De Duitser werd op 23 januari tijdens een training in Spanje met vijf ploeggenoten aangereden door een auto. Ook Sinkeldam was daarbij betrokken en brak een schouderblad, maar de Zaandammer hoefde in tegenstelling tot Degenkolb niet geopereerd te worden.

Koen de Kort maakt voor het eerst sinds 2011 geen deel uit van de Tourselectie van zijn ploeg. "Ik denk dat ik deze goede vorm maar gebruik om naar het strand te lopen tijdens mijn vakantie", reageerde een teleurgestelde De Kort op Twitter.

Etappezeges

Ploegleider Aike Visbeek laat weten dat zijn team in eerste instantie voor etappezeges gaat. "Ik zie diverse kansen om dat te bereiken. Daarnaast kijken we wat er met Barguil mogelijk is in het algemeen klassement."

"We hebben met een langetermijnplan met Warren en willen zijn prestaties als klassementsrenner de komende jaren ontwikkelen. Volgens ons is een klassering in de top vijftien opnieuw realistisch", stelde Visbeek.

"We hebben een goede mix van ervaring en talent. De Tour van dit jaar biedt meer kansen in de bergen met een aantal stevige etappes. Dat hebben we in gedachten gehouden toen we onze selectie samenstelden."

De Tour begint op 2 juli met een vlakke etappe van 188 kilometer van Mont Saint-Michel naar Utah Beach.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!