Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gesink wil voorbeeld aan Kruijswijk nemen in Tour

Gesink wil voorbeeld aan Kruijswijk nemen in Tour

Cheer!

Robert Gesink wil zich tijdens de Tour de France die op 2 juli begint weer richten op een goed klassement. Het is voor de renner van Lotto Jumbo nog te vroeg om voor dagsuccessen te gaan.

Deel dit artikel op social media

"De ploeg zag mij liever een klassement rijden en ik kon me in die gedachte wel vinden", laat Gesink aan De Telegraaf weten. 

Hij wil vooral een voorbeeld nemen aan zijn ploeggenoot Steven Kruijswijk, die imponeerde in de Giro d'Italia en uiteindelijk als vierde eindigde in het algemeen klassement. 

"De prestaties van Steven zijn voor mij een goede motivatie om in de Tour opnieuw voor een goede klassering te gaan", zegt Gesink. "We trainen al jaren samen en hebben veel contact. We worden allebei begeleid door trainer Louis Delahaije en weten wat we waard zijn." 

Evenaren

Nu wil Gesink de prestaties van Kruijswijk in de Ronde van Frankrijk evenaren. "We hebben voor de hoogtestage in Tenerife besloten dat ik opnieuw voor het klassement ga. De zesde plek in de afgelopen Tour na een moeizame aanloop toont dat ik nog altijd met de besten mee kan", stelt de Varsselder. 

"Het is de bedoeling dat Wilco Kelderman naast mij ook voor een goed klassement gaat, al krijg hij een iets vrijere rol."

Toch wil Gesink graag nog eens ritzeges in de Tour pakken. "Dat vergt een heel andere koerswijze. De laatste jaren ben ik in grote rondes steeds gestart als klassementsrenner. Die omschakeling maak je niet zomaar. Ik ben net dertig geworden, dus ik heb nog wel een paar jaar om me volledig op dagsuccessen te richten."

Spelen

Gesink kreeg maandag overigens te horen dat hij geen onderdeel is van de olympische selectie voor de wegwedstrijd op de Spelen in Rio. Kruijswijk kreeg de voorkeur en vormt met Wout Poels, Tom Dumoulin en Bauke Mollema de Nederlandse afvaardiging. Een tegenvaller voor Gesink, die zelfs het parcours al had verkend. 

"Ik had me inderdaad op de Spelen verheugd. Het was zeker een circuit dat mij op het lijf geschreven is. Ik heb in de voorjaarsklassiekers echter niet gebracht wat er van mij werd verwacht."

Gesink had had de selectie daarna niet meer in eigen hand. "Ik had op een beetje meer krediet gerekend vanwege mijn prestaties in de eendagswedstrijden in de afgelopen jaren. Al kan ik me voorstellen dat Lammerts nu moeilijk om Kruijswijk heen kon."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert aan!