Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Gescheurde pees of niet, Van Assche geeft alles voor Rio

Gescheurde pees of niet, Van Assche geeft alles voor Rio

Cheer!

ROTTERDAM - Zijn kans op een plaats in het olympische team lijkt klein, maar dat kan Anthony van Assche er niet van weerhouden elke gelegenheid aan te grijpen zijn ambities te etaleren. Alles met maar één gedachte: staat de deur naar Rio op een kier, dan staat hij klaar om erdoor naar binnen te stappen.

Deel dit artikel op social media

Om die reden ook kwam Van Assche afgelopen weekeinde, bij de NK in Rotterdam, ondanks een nare blessure toch in actie. Hoewel een gescheurde pees het hem in feite onmogelijk maakte te turnen, verbeet Van Assche de pijn en vertoonde zijn kunsten aan de ringen. Het leverde hem zowaar goud op.

Operatie

"Vrijdag na mijn brugoefening klapte mijn duim dubbel. Daarna knakte ik hem weer terug, maar nu kan ik hem niet meer strekken. Het kan zijn dat er een pees is gescheurd en ik geopereerd moet worden. Ik ga ernaar laten kijken", sprak Van Assche.

"Natuurlijk. We hebben vier jaar deze weg met zijn allen bewandeld. Dan wil je laten zien dat je vooruitgang geboekt hebt. Dan houdt een blessure je niet tegen. Ik houd de hoop op een plaats in het team, maar ik weet ook dat er maar vijf man meekunnen." 

Er zijn acht kandidaten voor die vijf plekken. Huidig olympisch kampioen Epke Zonderland is in beginsel zeker van zijn plek. Datzelfde lijkt te gelden voor voormalig wereldkampioen Yuri van Gelder en de Nederlands kampioen op de meerkamp Bart Deurloo. 

Het is niet waarschijnlijk dat een van de twee resterende tickets aan van Van Assche zal worden toegekend. "Maar als iemand er tussenuit valt, wil ik er staan", zegt hij. Het goud dat hij zondag won aan de ringen is een opsteker, al dient daarbij te worden aangetekend dat favoriet Van Gelder vanwege ziekte op het appél ontbrak. 

Nog vier jaar

En zelfs als Rio de Janeiro onhaalbaar blijkt te zijn, weigert de 27-jarige Van Assche zijn olympische missie te staken. "Als ik dan kijk naar Yuri van Gelder die drie Olympische Spelen heeft gemist... Natuurlijk zou het voor mij ook balen zijn, maar ik wil nog zeker vier jaar door. Dan weet ik zeker dat het er minimaal nog een keer inzit."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anthony aan!