Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester behoudt de leiding in Weymouth

Bouwmeester behoudt de leiding in Weymouth

RoadToRio

Cheer!

WEYMOUTH - Marit Bouwmeester heeft bij wereldbekerwedstrijden in het Engelse Weymouth de leiding in de Laser Radial-klasse behouden. De Friezin finishte in de drie gevaren races tweemaal als vijfde en eenmaal als vierde. Daardoor is Bouwmeester al zeker van eremetaal.

Deel dit artikel op social media

Bouwmeesters naaste belager Xu Lijia, de regerend olympisch kampioene, ging heel wat minder voortvarend door het water. Ze moest met de klasseringen 13, 10 en 9 twee plaatsen toegeven en staat nu vierde.

Medalrace

De Française Mathilde de Kerangat kwam dankzij twee eerste plaatsen dichterbij. Tussendoor kon ze een mislukte race (25ste) wegstrepen als schrapresultaat. Bouwmeester heeft een nettoscore van 20 punten. De Kerangat volgt met 33 punten. Zondag volgt de medalrace.

Het toernooi, dat gehouden wordt op de olympische locatie van Weymouth 2012, wordt al de hele week geplaagd door weinig wind.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit aan!