Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Beachvolleybalsters bereiken knock-outfase op EK

Beachvolleybalsters bereiken knock-outfase op EK

Cheer!

Volleybalduo's Madelein Meppelink/Marleen van Iersel en Sophie van Gestel/Jantine van der Vlist hebben zich woensdag op de eerste dag van het EK beachvolleybal in Zwitserland verzekerd van een plek in de knock-outfase. 

Deel dit artikel op social media

Beide teams wonnen de eerste twee pouleduels en kunnen daarom al rekenen op een plek bij de laatste 24.

Meppelink en Van Iersel rekenden in hun eerste groepswedstrijd af met het Noorse duo Victoria Faye Kjölberg en Ingrid Lunde. Het duo zegevierde na drie sets: 2-1 (21-14, 19-21 en 15-9).

Het tweede pouleduel ging makkelijker. Het Zweedse koppel Karin Lundqvist en Anne Lie Rininsland werd in twee sets geklopt: 21-12 en 21-14.

Van Gestel en Van der Vlist openden met winst op Janne Kongshavn en Vilde Solvoll uit Noorwegen (21-19 en 21-12) en gaven ook geen set weg tegen Essi Hasu en Anniina Parkkinen uit Finland (21-13 en 21-17).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marleen, Jantine, Sophie en Madelein aan!