Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor Nouchka Fontijn op WK boksen

Zilver voor Nouchka Fontijn op WK boksen

RoadToRio

Cheer!

ASTANA - Zilver was het het hoogst haalbare voor Nouchka Fontijn,  die vrijdag in de finale van het WK vrouwenboksen in Astana Kazachstan tot het uiterste moest gaan tegen de Amerikaanse Claresa Shields. Maar dat was niet genoeg. De laatste wereldkampioene was met haar aparte stijl van boksen ( soms afwachtend maar met een venijnige keiharde rechtse) te sterk voor de 28-jarige Schiedamse en scoorde een eindstand van 3-0.

Deel dit artikel op social media

Nouchka Fontijn, die uitkomt in de klasse tot 75 kilo, heeft een prachtig toernooi achter de rug. Op de weg naar de eindstrijd won zij alle partijen met maximale cijfers. Dat moet haar veel vertrouwen geven voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waarvoor zij zich begin van de week plaatste. Bondscoach Hennie van Bemmel reageerde dan ook: ,,het is zilver met een gouden randje. Een super waardevolle ervaring voor Rio.”.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nouchka aan!