Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zijderveld prolongeert titel, Bruinsma deelt goud

Zijderveld prolongeert titel, Bruinsma deelt goud

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

FUNCHAL – Op de voorlaatste dag van de Europese zwemkampioenschappen voor gehandicapten hebben Chantalle Zijderveld en Liesette Bruinsma goud gewonnen. Beide wonnen ze de 100 meter schoolslag, respectievelijk in handicapklasse SB9 en SB11. Bruinsma moest de titel delen met de Zweedse Maja Reichard.

Deel dit artikel op social media

Voor Zijderveld is het haar tweede Europese schoolslagtitel op rij. Ook in 2014 won ze die afstand. In het Portugese Funchal liet ze de Britse Harriet Lee en Russische Nina Ryabova achter zich. “Ik zwem hier iedere dag; dat doet bijna niemand. Dat ik dan na zes dagen racen nog zo’n prestatie neerzet, geeft een ontzettend goed gevoel”, zei ze na haar finale. “Ik kwam hier voor meer dan één medaille en dat is gelukt. Naast dit goud heb ik drie keer brons gewonnen. Vier medailles, dat geeft heel veel vertrouwen richting de Paralympische Spelen.”

De titel van Bruinsma – haar derde deze kampioenschappen – kreeg een speciaal tintje doordat Reichard na honderd meter exact tegelijk aantikte. “Ik twijfelde even of ik wel gewonnen had, omdat we precies tegelijk aantikten. Gelukkig had ik al snel door dat we allebei goud zouden krijgen. Daar ben ik echt ontzettend blij mee”, zei de pas 15-jarige na afloop. “Ik kwam niet helemaal goed uit bij de finish, daardoor kon ik het verschil met Reichard net niet maken. Maar allebei goud is prachtig!” Achter de beide kampioenen ging het brons naar de Oekraïense Yana Berezhna.

Brons
Thijs van Hofweegen was op de 400 meter vrije slag (S6) goed voor brons. Het goud ging naar de Italiaan Francesco Bocciardo. Voor Van Hofweegen is het zijn derde medaille tijdens zijn EK-debuut. Eerder veroverde hij al zilver en brons. De teller voor de kleine Nederlandse ploeg staat met nog één zwemdag te gaan al op twaalf medailles. Morgen komen Zijderveld en Bruinsma allebei nog een keer in actie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Chantalle, Liesette en Thijs aan!