Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Winst paratriatleet Schipper, zilver Van den Ouden in Aguilas

Winst paratriatleet Schipper, zilver Van den Ouden in Aguilas

Paralympisch

Cheer!

AGUILAS – Geert Schipper heeft het ITU World Paratriathlon Event in het Spaanse Aguilas gewonnen. In de PT1-handicapklasse kwam hij over de streep met een ruime voorsprong op de concurrentie. Saskia van den Ouden veroverde zilver in de PT3-klasse.

Deel dit artikel op social media

Achter Schipper ging het zilver naar de Italiaan Giovanni Achenza; brons was voor José Vicente Arzo Diago uit Spanje. Schipper wist vorig jaar twee ITU World Paratriathlon Events te winnen, de zege in Aguilas is zijn eerste dit seizoen. Ook Van den Ouden was vorig jaar goed voor twee overwinningen. Nu moest de regerend Europees kampioene echter haar meerdere erkennen in de Française Manon Genest.

Vijfde plaats

Sjaak van den Berg (PT4) hield zich in Aguilas goed staande in een sterk deelnemersveld. Tussen een aantal (oud-)winnaars van EK’s en WK’s snelde de Nederlander naar een knappe vijfde plaats. De overwinning ging naar tweevoudig wereldkampioen Martin Schulz uit Duitsland.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Geert aan!