Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleybalsters beginnen OKT met overwinning op Kazachstan

Volleybalsters beginnen OKT met overwinning op Kazachstan

RoadToRio

Cheer!

​TOKIO - De Nederlandse volleybalsters zijn het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Tokio zaterdag begonnen met een overwinning op Kazachstan (3-1).

Deel dit artikel op social media

De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti gaf alleen de tweede set weg: 25-12, 21-25, 25-14, 25-8.

Kazachstan was in Tokio op papier de makkelijkste tegenstander van Oranje. Nederland leek in de eerste set op een heel eenvoudige en vlugge zege af te stevenen, maar kwam in de tweede set verrassend op een snelle achterstand (0-4).

Kazachstan bouwde de voorsprong nog verder uit (2-8), zodat Oranje in de achtervolging moest. Nederland wist zich terug te knokken tot 20-21, maar verloor toen weer drie punten op rij waarna het tweede setpoint door de tegenstanders werd verzilverd.

Oranje pakte de controle vervolgens terug in de derde en vierde set en verzekerde zich zo van de eerste zege.

Antivolleybal

Bondscoach Guidetti was blij met de afgetekende overwinning, maar oordeelde dat het niet goed was in de tweede set. "We zijn goed met het verlies in de tweede set omgegaan. Het verschil was duidelijk. Het was een goed begin", reageerde hij bij de NOS.

"Ik denk dat we goed en degelijk gespeeld hebben maar het was nog niet allemaal even soepel", voegde aanvalster Celeste Plak toe. "Kazachstan kan rommelig antivolleybal spelen en dan is het lastig om je eigen niveau te spelen."

De overwinning zegt volgens haar nog niet zoveel over de kansen van Oranje in Tokio. "Het is een lastig toernooi. We staan allemaal dicht bij elkaar, iedere wedstrijd is weer anders en het niveau kan iedere dag verschillen."

Ander kaliber

Zondag staat een ontmoeting met Zuid-Korea op het programma, een tegenstander van een heel ander kaliber. "Het wordt een hele zware, moeilijke wedstrijd", blikte de bondscoach vooruit.

In Japan strijdt Nederland verder tegen Thailand, de Dominicaanse Republiek, Italië, Peru en het gastland. Er worden vier tickets verdeeld onder acht landen, al staat wel vast dat één plekje gereserveerd is voor het beste Aziatische team. Als Oranje dus in de top drie eindigt, is het zeker van deelname aan de Spelen in Rio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Yvon, Lonneke, Laura, Kirsten, Nicole, Quinta, Judith, Anne, Manon, Femke, Maret, Giovanni, Celeste, Debby, Myrthe en Robin aan!