Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Schaardenburg in top10 op WK Laser

Van Schaardenburg in top10 op WK Laser

RoadToRio

Cheer!

NUEVO VALLARTA - Op de voorlaatste dag van het WK Laser in het Mexicaanse Nuevo Vallarta zeilde Rutger van Schaardenburg de top tien binnen. Met nog twee races te gaan staat Van Schaardenburg tiende in het klassement. Nicholas Heiner staat nu op de 19e plaats. De Brit Nick Thompson begint vandaag, woensdag 18 mei, als leider in het klassement aan de twee laatste races. De Laser-klasse kent geen medalrace.

Van Schaardenburg: 'Ik ga hard knokken'
Rutger van Schaardenburg zeilde door een achtste en 15de plek op de voorlaatste dag naar de tiende plaats in het klassement. Van Schaardenburg: "Het was weer een goede dag. Beide races had ik een goede start. In de eerste wedstrijd heb ik het plan goed uitgevoerd maar zat het toch wat tegen. Ik kwam niet super bij de eerste bovenboei, had een beetje pech. Vervolgens ben ik weer goed naar voren gevaren en het tweede kruisrak ging het goed. In de tweede wedstrijd had ik wel weer last van de vermoeidheid. Ik had geen heel duidelijk plan voor ogen. Daardoor mis ik de eerste slag en kom achteraan te liggen. Vervolgens heb ik de knop weer weten om te zetten en een hele goede race gevaren en veel boten ingehaald. Uiteindelijk naar een vijftiende plek, wat een hele goede prestatie is als je kijkt naar het aantal mensen dat ik daarvoor moest inhalen. Dus ik ben wel blij met vandaag ondanks dat het pittig was."
 
Van Schaardenburg vervolgt: "Wat leuk is om te zien is dat ik elke dag beter aan het varen ben. Zeker de eerste dag had ik heel veel last van de hitte maar dat gaat nu elke dag beter. Technisch is het varen hier voor mij nog vrij lastig maar met mijn coach Dan (Slater red.) komen we er samen steeds beter uit. Zowel aan de wind als voor de wind lukt het om de boot steeds harder te laten gaan dus dat is mooi. Nog een dag te gaan, ik sta nu tiende met nog een mooie uitgangspositie om wat plekken op te schuiven. Daar ga ik hard voor knokken."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Rutger aan!