Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Rijsselberghe begint met drie zeges aan Delta Lloyd Regatta

Van Rijsselberghe begint met drie zeges aan Delta Lloyd Regatta

RoadToRio

Cheer!

MEDEMBLIK - Dorian van Rijsselberghe is dinsdag uitstekend begonnen aan de Delta Lloyd Regatta in Medemblik.

Deel dit artikel op social media

De olympisch kampioen kwam drie keer als winnaar over de finish. Kiran Badloe eindigde drie keer als tweede op het onstuimige IJsselmeer.

Van Rijsselberghe bracht na zijn fraaie eerste dag nog wel wat nuance aan. "De vloot is natuurlijk niet de sterkst denkbare. Veel toppers ontbreken, omdat ze in Rio zitten. Ik ben dus eigenlijk aan mijn stand verplicht om het hier goed te doen."

"Ik heb op deze eerste dag nog wel een aantal fouten gemaakt. Het mag allemaal best nog wat scherper", bleef de windsurfer van Texel zelfkritisch.

Marit Bouwmeester, de nummer twee van de Spelen van 2012, won in de Laser Radial de eerste twee manches. Rutger van Schaardenburg, eerder deze maand derde op het WK, kwam in de Laser als tweede en vijfde binnen, goed voor de derde plek in de tussenstand.

Windsurfster Lilian de Geus neemt na de eerste racedag de vijfde plaats in het klassement in.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dorian, Lilian, Marit en Rutger aan!