Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel: Rio is onhaalbaar geworden

Van der Poel: Rio is onhaalbaar geworden

RoadToRio

Cheer!

Mathieu van der Poel verwacht niet dat hij zich nog kan plaatsen voor de Olympische Spelen. Van der Poel moest bij de wereldbeker in het Duitse Albstadt bij de beste twaalf finishen om aan de eis van NOC*NSF te voldoen, maar hij werd 34ste.

Deel dit artikel op social media

Volgende week in La Bresse heeft Van der Poel nog een kans zich te plaatsen voor de Spelen, maar dan moet hij topzes rijden. "Dat is onhaalbaar in mijn ogen. Ik ben niet superteleurgesteld, ik wist sowieso dat het heel moeilijk ging worden", aldus Van der Poel.

Daarmee is de olympische droom van de wereldkampioen veldrijden van 2015 zo goed als ten einde. Begin februari maakte Van der Poel bekend graag naar Rio te willen, maar bij de wereldbekerwedstrijden moest hij vaak achterin het veld starten, omdat hij een lage UCI-ranking heeft.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!