Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Triatleet Jetze Plat prolongeert Europese titel

Triatleet Jetze Plat prolongeert Europese titel

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

LISSABON – Jetze Plat is in Lissabon Europees kampioen paratriatlon geworden. In de PT1-handicapklasse was de Noord-Hollander een klasse apart. Ook het zilver ging naar een Nederlander; Geert Schipper finishte bijna vier minuten achter de kampioen. Voor Plat is het zijn derde Europese triatlontitel op rij.

Deel dit artikel op social media

“Mijn voorsprong na het zwemmen en handbiken was groot genoeg om tijdens het wheelen geen risico’s meer te nemen. Ik kon enigszins met de handrem erop de race goed afmaken”, zei Plat, die de 750 meter zwemmen, 20 kilometer handbiken en 5 kilometer wheelen in 57:52 minuten afwerkte. “Ik was voor de race zenuwachtiger dan de afgelopen twee keer. Deze keer móest het goed gaan, omdat het richting de Paralympische Spelen een belangrijk moment is. Na twee titels is de druk om te presteren natuurlijk ook groter. Het is anders dan drie jaar terug, toen ieder resultaat eigenlijk goed was. Hoewel het mijn derde titel is, went het niet. Dit is ook weer een heel mooie overwinning.”

Saskia van den Ouden, die net als Plat haar titel verdedigde in Lissabon, kwam niet aan de finish. In de afsluitende vijf kilometer hardlopen moest ze in de PT3-klasse met pech uitstappen. Dat gold ook voor debutante Romy Pansters, die de race voortijdig moest staken na een valpartij tijdens het wheelen.

Vierde plaats

Joleen Hakker en haar gids Linda van Vliet finishten in de PT5-klasse (voor slechtziende atleten, red.) als vierde. Bij de mannen werd Daniel Knegt met gids Cor van Leeuwen zesde. Sjaak van den Berg  werd negende in de PT4-klasse, Maarten Peters veertiende. In die klasse ging de titel net als vorig jaar naar de Duitser Martin Schulz.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jetze, Geert, Saskia, Joleen en Sjaak aan!