Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Strootman houdt dubbel gevoel over aan rentree bij Oranje

Strootman houdt dubbel gevoel over aan rentree bij Oranje

Cheer!

DUBLIN -Kevin Strootman was blij dat hij vrijdag zijn rentree mocht maken, maar de aanvoerder kon naar eigen zeggen onmogelijk tevreden zijn over het vertoonde spel van Oranje in het oefenduel met Ierland (1-1).

Deel dit artikel op social media

"Het is lekker om weer terug te zijn, maar over het spel van ons kan je niet tevreden zijn", aldus Strootman voor de camera van SBS6.

De middenvelder van AS Roma kampte de voorbije tijd met veel blessureleed en maakte vrijdag na twee jaar weer zijn opwachting in het Nederlands elftal. Hij droeg bij afwezigheid van Daley Blind zelfs direct de aanvoerdersband. 

"Maar Ik zou toch wat blijer zijn als we hier ook hadden gewonnen en een goede wedstrijd hadden gespeeld", zei Strootman. "We hebben veel te weinig gecreëerd. We hadden de bal sneller moeten rondspelen, meer beweging moeten laten zien. Zonde dat we dat niet hebben gedaan."

"Tijdens het trainingskamp in Portugal zag je bepaalde patronen die we ook in wedstrijden moeten laten zien, maar die kwamen er niet uit. We gaven zelf geen kans weg, alleen uit een spelhervatting, maar creëerden gewoon veel te weinig. Ik ben blij dat Luuk de Jong in de slotfase die bal nog inkopte.''

Boos

Strootman zat toen zelf al op de bank. Hij werd twintig minuten voor tijd gewisseld, maar had eigenlijk wel langer op het veld willen staan. "Alleen wordt de club dan boos. Er komen nog genoeg oefenduels aan. Ik voel me goed. Ik ben hier zonder iets doorheen gekomen."

Oranje speelt volgende week nog oefenduels met Polen (1 juni in Gdansk) en Oostenrijk (4 juni in Wenen). "Vanaf morgen gaat de focus op die twee wedstrijden. We moeten het daar beter gaan doen", besloot Strootman.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!