Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers moet Bowie voor zich dulden op 100 meter in Doha

Schippers moet Bowie voor zich dulden op 100 meter in Doha

RoadToRio

Cheer!

DOHA - Dafne Schippers is er vrijdag in de Diamond League niet in geslaagd de eerste 100 meter te winnen. In Doha moest de Nederlandse atlete haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Torie Bowie.

Deel dit artikel op social media

Bowie liep naar 10,80 seconden in de hoofdstad van Qatar, Schippers moest drie honderdsten toegeven.

Haar tijd van 10,83 was echter slechts twee honderdsten boven haar Nederlands record en daarmee gaf ze wel haar visitekaartje af in de richting van de Olympische Spelen van Rio in augustus.

De Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown werd derde in Doha met 10,91. De grootste concurrenten van Schippers op de Spelen komen ook uit dat land, maar waren er niet bij. Shelly-Ann Fraser-Pryce liet de wedstrijd aan zich voorbijgaan, Allyson Felix moest geblesseerd afzeggen.

De Amerikaanse Bowie geldt echter ook als een geduchte concurrente en liet dat zien in Qatar. Net als Schippers startte ze niet geweldig, maar ze gaf een kleine voorsprong niet meer uit handen richting de streep.

Schippers wil op de Spelen in Rio strijden om goud op de 100 en 200 meter. Op die laatste afstand is ze de regerend wereldkampioene.

Martina

Churandy Martina werd vijfde op de 200 meter en was redelijk ver verwijderd van de derde plaats. Uiteindelijk klokte de Nederlander een tijd van 20,24 seconden, bijna vier tienden langzamer dan de overtuigende winnaar Ameer Webb uit de Verenigde Staten.

Die liep als enige onder de twintig seconden en verbeterde zijn persoonlijk record: 19,85. Alonso Edward uit Panama werd tweede (20,06), Qatarees Femi Ogunode eindigde als derde (20,10).

Eerder dit jaar maakte Martina indruk door het Nederlandse record op de 60 meter te verbeteren. Ditmaal bleef hij echter ver verwijderd van zijn eigen persoonlijk record, dat staat op 19,85. Dat is eveneens het Nederlands record en stamt uit 2012.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!