Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roeisters Paulis en Head plaatsen zich voor Olympische Spelen

Roeisters Paulis en Head plaatsen zich voor Olympische Spelen

RoadToRio

Cheer!

LUZERN - Roeisters Ilse Paulis en Maaike Head hebben zich tijdens het OKT in Luzern op overtuigende wijze verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen in de lichte dubbeltwee. De zware dubbeltwee greep naast een olympisch ticket. 

Deel dit artikel op social media

Het Nederlandse koppel zegevierde in de finale met grote voorsprong. Het duo eindigde in een tijd van 6.54,910.

Het Roemeense koppel Ionela Livia Lehaci/Gianina-Elena Beleaga eindigde in 6.59,680 op de tweede plek, gevolgd door het Italiaanse tweetal Laura Milani/Elisabetta Sancassani (7.01,070).

Alleen voor de eerste twee boten lag een olympisch ticket klaar.

Paulis en Head verkeren al wekenlang in goede vorm. Ruim twee weken geleden behaalde het duo in Brandenburg de Europese titel. Afgelopen zondag maakte beiden in de gewonnen serie in Luzern opnieuw veel indruk.

Val

Eind maart leek een gezamenlijke missie naar Rio voor Paulis en Head voorbij. De laatste kwam hard ten val met haar fiets en brak daarbij een rib.

Head liep daardoor een grote achterstand op in het trainingsschema. Net op tijd bleek ze hersteld om met Paulis alsnog de olympische kwalificatiecampagne succesvol te kunnen afronden.

Het Nederlandse duo heeft in dit olympische seizoen, ondanks de flinke blessure bij Head, veel progressie gemaakt. Vorig jaar september moesten Paulis en Head bij de WK in Frankrijk nog genoegen nemen met een optreden in de C-finale.

Scheenaard/Oldenburg

De roeisters Lisa Scheenaard en Marloes Oldenburg hebben het bij het olympisch kwalificatietoernooi niet gered. Het Nederlandse duo moest in de finale van de dubbeltwee genoegen nemen met de vijfde plaats in een tijd van 7.02,910.

De olympische tickets gingen naar de winnaars Kristyna Fleissnerova/Lenka Antosova uit Tsjechië (6.56,690) en de nummers twee Lisbet Jakobsen/Nina Hollensen uit Denemarken (6.57,150).

Voor Oldenburg was het haar eerste optreden bij het OKT op het Zwitserse meer. Ze moest door ziekte afzeggen voor de serie en voor de herkansing, die voor het gelegenheidsduo Scheenaard/Karien Robbers ternauwernood goed afliep.

Na een fysieke test bleek Oldenburg dinsdag in staat om toch nog de strijd aan te gaan om het olympische ticket. Met Scheenaard kwam ze in de finale niettemin tekort.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maaike, Ilse, Lisa en Karien aan!