Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Para-dressuur: Elf Nederlandse overwinningen bij CPEDI Roosendaal

Para-dressuur: Elf Nederlandse overwinningen bij CPEDI Roosendaal

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ROOSENDAAL - Op de internationale Para-dressuurwedstrijd in Roosendaal, die als eerste observatie gold voor de Paralympische Spelen, stond 10 keer een Nederlandse combinatie aan kop en won Oranje de landenwedstrijd. “Eerste worden in de landenwedstrijd hier is leuk. Belangrijker voor mij zijn de percentages. Ik denk dat ik met deze brede selectie mee kan doen om de medailles in Rio”, aldus bondscoach Joyce Heuitink.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Joyce Heuitink is tevreden na de eerste observatiewedstrijd. “We hebben een brede selectie. Negen paarden scoren hier gemiddeld boven de 70 procent gemiddeld. Dat is gewoon heel veel. Ik had wel twee teams op kunnen stellen.” In het team dat de landenwedstrijd won in Roosendaal koos Heuitink bewezen combinaties. “Als ik de jongere combinaties had opgesteld hadden we nog met wel acht procent meer gewonnen. De paarden die we erbij hebben zijn ervaren. Die hebben hun sporen in de sport al verdiend. Als combinaties zijn sommige nog relatief groen, maar met scores rond de 72 en 73 procent kun je ook niet echt meer over groen praten.”

De selectie wordt steeds groter. “Ik denk dat het bijvoorbeeld voor Rixt van der Horst heel mooi is dat ze in Caraat een paard erbij heeft dat kwalitatief net zo goed is als haar eigen paard Uniek N.O.P. Dat geldt voor Demi ook. Het niveau is nu veel hoger dan vorig jaar. Ze maken het me nu heel lastig. Het biedt meer ruimte. Ik ben echt super tevreden. Veel topklasseringen op een, twee en drie hier in Roosendaal. Eerste worden in de landenwedstrijd hier is leuk, maar niet alle sterke landen waren er. Belangrijker voor mij zijn de percentages. Ik denk dat ik met deze brede selectie mee kan doen om de medailles in Rio.'' 

Lees meer op de site van de KNHS.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lotte, Frank, Nicole en Demi aan!