Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nummerdor en Varenhorst pakken goud in Moskou

Nummerdor en Varenhorst pakken goud in Moskou

RoadToRio

Cheer!

MOSKOU - Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben revanche genomen voor de verloren WK-finale. Op de Grand Slam van Moskou wonnen ze nu wel in drie sets van de Braziliaanse wereldkampioenen Alison en Bruno. ,,Dit is geweldig, een grote boost voor ons zelfvertrouwen,” zo zei de dolblije Nummerdor.

Deel dit artikel op social media

De finale van de Grand Slam in Moskou was een herhaling van de WK-finale van 2015 in Den Haag. Nummerdor en Varenhorst begonnen niet goed, Alison liet meteen zijn kracht aan het net zien en de Brazilianen namen een voorsprong van 4-7. Met een ace van Nummerdor, perfect op het lijntje, kwamen de Nederlanders voor het eerst weer op gelijke hoogte: 17-17. Na twee keer een killblok van Varenhorst was het 19-17 en die marge hielden ze vast. Nummerdor maakte het tweede setpoint af met een shotje in de hoek: 21-19.

In de tweede set leek er een herhaling van de WK-finale aan te komen. Bij Nummerdor en Varenhorst lukte er bijna niks en vooral de set-up liep voor geen meter. Doordat de bal vaak te scherp op het net lag, werden ze keer op keer een prooi voor Alison. Ook de time-outs hielpen niet, de set ging met 7-21 verloren. De eerste en tweede set verliepen daarmee qua winnaars hetzelfde als in de WK-finale, maar de derde set niet.

De beslissende set werd een spectaculaire. De Brazilianen profiteerden van twee aanvallende fouten van Nummerdor en kwamen daardoor op een 4-5 voorsprong en liepen zelfs uit naar 5-10. Nummerdor en Varenhorst bleven knokken voor elke bal en dat leverde ze wat op. Sterk serveren van Nummerdor en ook zijn spectaculaire verdedigende werk achterin zorgden ervoor dat ze op slechts 1 puntje kwamen: 10-11. Alison en Bruno bleven er koel onder en liepen weer uit naar 11-14. Toch wisten ze vier matchpoints niet te maken en Nederland deed dat meteen bij de eerste kans wel: 17-15. Nummerdor en Varenhorst vielen elkaar in de armen en namen revanche.

Ze waren uiteraard enorm tevreden. ,,Ongelooflijk lekker. In de tweede set lukt er helemaal niks, ik werd er moe van. Brazilië serveerde heel sterk en onze side-out was belabberd slecht. Ik werd er zo moe van. Het was qua niveau niet best, maar we winnen dus dan doet dat er niet meer toe,” aldus Nummerdor. Varenhorst kon het nog amper geloven. ,,We hebben we zo hard voor moeten werken, Alison had zo veel. Maar we bleven doorgaan en ballen opduiken. We hebben gewonnen, maar vraag me niet hoe.” Het was een lekkere manier van revanche nemen in de finale van de Grand Slam. ,,Weer een finale tegen die twee topspelers en nu winnen, geweldig. Deze voelt heel lekker en geeft ons veel zelfvertrouwen. Die twee zijn al zo lang ongeslagen, maar wij doen het nu,” zo zei Nummerdor met een grote glimlach. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Reinder en Christiaan aan!