Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Matig Nederlands elftal speelt gelijk tegen Ierland in oefenduel

Matig Nederlands elftal speelt gelijk tegen Ierland in oefenduel

Cheer!

DUBLIN - Het Nederlands elftal heeft vrijdag de oefenwedstrijd tegen Ierland gelijkgespeeld. De ploeg van bondscoach Danny Blind kwam in Dublin niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Deel dit artikel op social media

Shane Long zette Ierland in de dertigste minuut op voorsprong, waarna Luuk de Jong in de 85e minuut de eindstand op 1-1 bepaalde.

Ierland gaat in tegenstelling tot Oranje wel naar het EK in Frankrijk. De Ieren nemen het komende zomer in groep E op tegen België, Italië en Zweden.

Nederland speelt volgende week nog oefenduels met Polen (1 juni in Gdanks) en Oostenrijk (4 juni in Wenen).

Kevin Strootman vierde vrijdag zijn rentree bij de nationale ploeg, na een periode van twee jaar met veel blessureleed. De middenvelder droeg bij afwezigheid van de geblesseerde Daley Blind bovendien de aanvoerdersband. Strootman hield het een kleine zeventig minuten vol.

Balverlies

Er lukte in de eerste helft vrij weinig bij Oranje. De equipe van Blind had weliswaar veelvuldig de bal, maar deed daar vrijwel niets mee. Met name Memphis, die dit seizoen op weinig speeltijd kon rekenen in het shirt van Manchester United, leed opvallend vaak balverlies.

Het was dan ook veelzeggend dat Nederland voor het eerst sinds september 2014 niet één keer tussen de palen schoot in de eerste helft van een duel. Memphis en Riechedly Bazoer probeerden het wel, maar misten het doel van keeper Darren Randolph.

Ierland deed het wat dat betreft een stuk beter. Een van richting veranderd schot van Harry Arter was in de achttiende minuut een eenvoudige prooi voor Jasper Cillessen, maar de doelman van Oranje was twaalf minuten later wel kansloos op een inzet van dichtbij van Long.

De 1-0 kwam tot stand uit een hoekschop. Vincent Janssen wist een kopbal van John O'Shea nog op de doellijn te keren, maar Long was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

Berghuis

Ook na rust bleven kansen voor Oranje lange tijd uit. Ierland was in de openingsfase van de tweede helft wel een paar keer gevaarlijk. De Ieren stichtten voornamelijk gevaar uit standaardsituaties. Het leverde een aantal hachelijke momenten op voor het doel van Cillessen, maar geen treffers.

Blind haalde na een uur spelen Memphis naar de kant en bracht debutant Steven Berghuis in het veld. Het kwam het spel van Nederland ten goede. Randolph moest in de 68e minuut eindelijk handelend optreden bij een kopbal van Janssen, die niet veel later werd gewisseld voor Bas Dost.

De 1-1 kwam er vijf minuten voor tijd toch nog. Op aangeven van Jetro Willems kopte invaller De Jong in geheel vrijstaande positie raak. De spits heeft nu in zijn laatste zes wedstrijden voor PSV en Oranje gescoord. Op de overwinning mocht Nederland geen aanspraak maken.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!