Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Marc Houtzager derde in Grote Prijs Shanghai

Marc Houtzager derde in Grote Prijs Shanghai

RoadToRio

Cheer!

SHANGHAI - Springruiter Marc Houtzager (Rouveen) is met zijn jonge talent Sterrehof’s Calimero op een schitterende derde plaats geëindigd in de vijfsterren Grote Prijs van Shanghai. Deze derde wedstrijd van de Global Champions Tour kwam op naam van Saoedie-Arabier Abdullah Alsharbatly en Tobalio, het voormalige toppaard van Albert Voorn. “Super tevreden met dit resultaat”, laat Houtzager vanuit China weten. “Sterrehof’s Calimero sprong drie ronden super.”

Deel dit artikel op social media

Vijf combinaties plaatsten zich na twee foutloze omlopen voor de barrage van de vijfsterren Grote Prijs van Shanghai. Houtzager verbeterde als tweede starter met zijn negenjarige talent Sterrehof’s Calimero de tijd van Edwina Tops Alexander en nam de leiding in de wedstrijd. Alleen de Duitse ruiter Marco Kutcher en laatste starter Alsharbatly deden het beter. Daarmee eindigde Houtzager op het podium van deze prestigieuze etappe van de Global Champions Tour.

“Gewoon super zoals Sterrehof’s Calimero hier sprong. Dit was zijn eerste wedstrijd op vijfsterren niveau”, vertelt Houtzager over de negenjarige ruin. “Ik heb hem Calimero de laatste maanden heel goed opgebouwd naar deze wedstrijd. Super tevreden met dit resultaat.”

Houtzager moest het NK in Mierlo vorige week aan zich voorbij laten gaan. “Mijn eerste paard Sterrehof’s Baccarat was niet helemaal fit en Calimero was al hier in Shanghai.” Het resultaat in Shanghai is een opmaat voor meer successen in de Global Champions Tour. “De volgende wedstrijd is eind mei in Chantilly. Morgen rijd ik met Katharina Offel de teamwedstrijd in de Global Champions League hier in Shanghai. Ik zit in het team de Antwerp Diamonds van Harrie Smolders, dankzij hem kon ik hier in Shanghai rijden.”

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. kregen een fout in de tweede omloop wat hen op de elfde plaats deed belanden. Gerco Schröder maakte na enkele maanden weer zijn rentree op het hoogste niveau met zijn schimmel Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. met een springfout in de eerste omloop als resultaat.

Nederlands succes was er in Shanghai voor Stal Horn uit Oud-Ootmarsum, de fokkers van Sterrehofs Calimero, de eigenaar van de hengst Van Gogh van nummer 2 Marco Kutcher, die net als het winnende paard Tobalio afstamt van Horn’s tophengst Numero Uno.

Uitslag Global Champions Tour CSI5* Grand Prix Shanghai, 1.60m

1. Abdullah Alsharbatly (KSA), Tobalio (v.Numero Uno), 0 – 0 – 0, 41.97 sec
2. Marco Kutcher (DUI), Van Gogh (v.Numero Uno), 0 – 0 – 0, 42.27 sec
3. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 0 – 0 – 0, 43.26 sec
11. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 0 – 4
21. Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc N.O.P., 4
25. Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Quintago Z (v.Quinar), 12

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marc, Maikel, Gerco en Leopold aan!