Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten raakt koppositie kwijt bij PGA Championship

Luiten raakt koppositie kwijt bij PGA Championship

RoadToRio

Cheer!

WENTWORTH - Op dag twee van het BMW PGA Championship had Joost Luiten beduidend meer moeite met de 18 holes van Wentworth Club. Met een ronde 74 (+2), en een totaal van -5, zakt Luiten naar een plaats buiten de top-5.

Deel dit artikel op social media
Het begin van Luiten's tweede ronde op Wentworth was goed. Met birdies op hole 2 en 4 ging de Nederlander door met waar hij op donderdag mee was geëindigd. 

Met zijn voorlopige score van -9 (na vier holes) ging hij zelfs even kort alleen aan de leiding. Op de volgende holes kwam er echter zand in de motor van de Bleijswijker. Na bogeys op 5 en 6 kon Luiten pas op de par-5 twaalfde weer een slag terugwinnen. 

Helaas bleef het voor de nummer-8 in de Race to Dubai bij deze korte wederopstanding, want met drie bogeys op rij (14 t/m 16) verloor Luiten veel slagen en ging het op de tweede negen, waar op vrijdag beduidend minder te halen was dan op donderdag, erg moeizaam.

Op de laatste twee holes - tweemaal een par-5 - won Luiten ook geen slagen meer en tekende hij voor een 74 (+2). 

Met een totaal van -5 valt hij voorlopig terug naar de gedeeld vierde plaats. De laatste spelers starten pas om 16:40 Nederlandse tijd en zo zal het nog even duren voordat duidelijk is wat Luiten's -5 na 36 holes waard is. De cut ligt voorlopig op +1.

Danny Willlet ging als een trein, totdat de Masterskampioen door referee John Paramore op de klok werd gezet. De Engelsman kwam door in 29 (-6), maar had op de tweede negen - onder toeziend oog van Paramore - aardig wat moeite om zijn geduld te bewaren op de baan in Virginia Water. Met twee birdies (14 & 18) hield Willett de schade (vier bogeys) nog aardig beperkt en gaat hij met -10 vooralsnog alleen aan de leiding.

Luiten: 'Momentum uit de ronde'

'+2 was niet wat ik had gehoopt', liet Luiten na zijn ronde optekenen. 'Ik had vandaag een goede start met birdies op 2 en 4, maar helaas maak ik op 5 en 6 twee onnodige drieputts. Dat haalde helaas het hele momentum uit de ronde. Ondertussen was de wind redelijk op komen zetten en had ik flink wind tegen op de laatste 6 holes. Sloeg helaas de driver niet goed en miste telkens op rechts. Van de twee drieputts op de eerste negen baal ik het meest, want die kosten mij een redelijke score. Nu ga ik even met de fysio aan het werk, want mijn rug krampte richting het einde van de ronde en dan ben ik morgen weer fit om een goed weekend te draaien', aldus Luiten.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!