Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lotto-Jumbo ondanks verlies podiumplek trots op gehavende Kruijswijk

Lotto-Jumbo ondanks verlies podiumplek trots op gehavende Kruijswijk

RoadToRio

Cheer!

Hoewel Steven Kruijswijk zaterdag zijn podiumplek moest afstaan, overheerst bij Lotto-Jumbo de trots over de prestaties van de kopman in de Giro d'Italia.

Deel dit artikel op social media

De 28-jarige Brabander verloor vrijdag zijn roze leiderstrui vanwege een valpartij, waarbij hij onder meer rik brak.

Toch hervatte Kruijswijk zaterdag de koers en maakte hij een sterke indruk, al kon hij niet voorkomen dat zijn derde positie in het klassement werd overgenomen door Alejandro Valverde.

"Ik ben trots op wat Steven vandaag nog uit zijn lijf heeft weten te persen", prees ploegleider Addy Engels zijn kopman. "We zagen tijdens de etappe dat hij niet dezelfde Steven was als voor zijn val, maar dat hij nog zo goed was, hadden we niet durven hopen."

Zuur

"We moesten vandaag aankijken hoe het zou gaan. Misschien voelde hij zich slecht en moest hij alsnog stoppen. Hij had toch nog veel in zich vandaag en dat maakt het extra zuur dat hij zijn podiumplaats nog heeft verloren."

Desondanks blikte Engels terug op een bijzonder geslaagde Ronde van Italië voor Lotto-Jumbo. "Het gevoel dat we er zo dichtbij zijn geweest blijft pijnlijk, maar we hebben als ploeg een fantastische Giro gereden."

Zondag wordt de 99e editie van de Italiaanse koers afgesloten met een vlakke etappe, die om 12.45 uur start en rond 17.10 uur finisht in Turijn.

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!