Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kruijswijk hield zich tijdens koninginnenrit in Giro niet bezig met ritzege

Kruijswijk hield zich tijdens koninginnenrit in Giro niet bezig met ritzege

RoadToRio

Cheer!

Steven Kruijswijk had voorafgaand aan de koninginnenrit in de Giro d'Italia al het idee dat hij een goede kans had op de roze trui en maalde er niet om dat hij zaterdag net naast de zege greep.

Deel dit artikel op social media

"Ik voelde mij de hele dag goed en ik dacht vooraf al dat deze rit mij goed zou liggen", zei de Nederlander vlak na afloop van de veertiende etappe.

De kopman van Lotto-Jumbo eindigde in de veertiende rit als tweede achter Esteban Chaves en won veel tijd op Vincenzo Nibali. "Ik wist dat Chaves snel was in de sprint en focuste mij vooral op het winnen van tijd op de concurrentie. Ik ben blij dat ik samen met Esteban reed vandaag en dat het mij de roze trui opleverde."

Kruijswijk moet zondag alweer aan de bak als een klimtijdrit van iets meer dan 10 kilometer op het programma staat. "Dat wordt heel zwaar. Maar ik heb er vertrouwen in dat ik een goed prestatie kan neerzetten."

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven aan!