Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromowidjojo naar halve finales op 50 meter vrij in Londen

Kromowidjojo naar halve finales op 50 meter vrij in Londen

RoadToRio

Cheer!

Ranomi Kromowidjojo en Kim Busch hebben zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrije slag op de EK langebaan in Londen.

Deel dit artikel op social media

Kromowidjojo zwom de snelste tijd van de series in de hoofdstad van Engeland: 24,80. Busch tikte aan in 25,33, de zevende tijd. Tamara van Vliet (25,45) en Marrit Steenbergen (25,49) werden uitgeschakeld.

De halve finales staan zaterdagavond op het programma. Zondag volgt de finale. Kromowidjojo pakte eerder zilver op de 100 meter vrije slag.

De Nederlandse estafetteploeg voor de 4x200 meter vrij slag plaatste zich voor de finale. Dion Dreesens (1.46,93), Ben Schwietert (1.49,05), Joost Reijns (1.49,95) en Kyle Stolk (1.48,14) zwommen de vijfde tijd (7.14,07).

Zaterdagavond volgt de eindstrijd. Nederland moest in de halve finale Hongarije, Groot-Brittannië, Frankrijk en België voor zich dulden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!