Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kluge verrast sprinters in zeventiende rit, Kruijswijk behoudt marge

Kluge verrast sprinters in zeventiende rit, Kruijswijk behoudt marge

RoadToRio

Cheer!

CASSANO D’ADDA - Roger Kluge heeft woensdag op fraaie wijze de zeventiende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De roze trui van Steven Kruijswijk kwam niet in gevaar in de vlakke rit.

Deel dit artikel op social media

Kluge was na een spannende finale de sprinters te snel af met een aanval in de laatste kilometer. De 30-jarige Duitser van IAM Cycling kwam net voor de voluit sprintende Giacomo Nizzolo over de streep.

De Duitser Nikias Arndt van Giant-Alpecin werd derde, voor de Italianen Sacha Modolo en Matteo Trentin. Pim Ligthart was de beste Nederlander op de zevende plaats.

Kruijswijk had na een reeks pittige etappes een relatief rustige dag in de buik van het peloton. De Nederlander heeft in het klassement nog steeds een voorsprong van drie minuten op de nummer twee Esteban Chaves.

Donderdag moeten de renners de langste etappe van deze Giro afleggen. De rit van 240 kilometer kent in de finale nog een col van tweede categorie, maar de beslissing in de Ronde van Italië zal hoogstwaarschijnlijk vrijdag en zaterdag vallen in twee zware bergetappes.

Voorspelbaar

De rit van 196 kilometer tussen Molveno en Cassano d'Adda was zeker in het tweede gedeelde zo goed als vlak en gold samen met de slotetappe van zondag in Turijn als de laatste kans voor de sprinters.

De zeventiende rit kende daardoor lang een voorspelbaar koersverloop. De Rus Pavel Brutt, de Italiaan Daniel Oss en Eugert Zhupa uit Albanië kregen al snel de zegen van het peloton, maar de ploegen van de sprinters hielden de marge beperkt tot maximaal een minuut of vijf.

In de laatste dertig kilometer maakten Ignatas Konovalovas, Lars Bak en Maxim Belkov de oversteek naar de drie koplopers en het zestal hield lang stand met minder dan een minuut voorsprong. Op anderhalve kilometer van de streep werden de vluchters echter teruggepakt.

Filippo Pozzato probeerde het vervolgens met een ultieme aanval in de slotkilometer, maar de ervaren Italiaan werd overvleugeld door Kluge. De Duitser kon al enkele meters voor de streep de grootste zege uit zijn carrière vieren.

De winnaar van de proloog van de Ster ZLM Toer van vorig jaar bezorgde zijn ploeg IAM Cycling, die dinsdag bekendmaakte na dit seizoen te stoppen, de eerste overwinning van deze Giro. In totaal was het al de zesde Duitse ritzege deze ronde, na Marcel Kittel (twee zeges) en André Greipel (drie zeges).

Bekijk alle etappe-uitslagen en klassementen in de Giro

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Steven en Pim aan!