Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Judoka De Wit verliest strijd om brons in Bakoe

Judoka De Wit verliest strijd om brons in Bakoe

RoadToRio

Cheer!

BAKU - Frank de Wit heeft bij de grand slam in Bakoe de strijd om brons verloren. De Cubaan Ivan Felipe Silva Morales gooide de 20-jarige Noord-Hollander (-81kg) na ruim drie minuten op diens rug: ippon.  

Deel dit artikel op social media

De Wit, die in de eerste ronde een bye had, was de dag sterk begonnen door de Pool Jakub Kubieniec en de Moldaviër Dorin Gotonoaga op ippon te verslaan. In de kwartfinales had De Wit meer last van Ambako Avaliani uit Georgië, maar hij won toch, op straffen.

Tegen Takanori Nagase in de halve finales ging het in de slotseconden mis. De Wit verspeelde een waza-ari voorsprong, waarna de Japanner hem in de golden score een strafje aansmeerde. 

Voor Juul Franssen, Annicka van Emden, Sanne van Dijke en Dex Elmont eindigde het toernooi al in de voorrondes.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Frank aan!