Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen Nederlandse triatlonsuccessen

Geen Nederlandse triatlonsuccessen

RoadToRio

Cheer!

MADRID – De Nederlandse triatleten zijn er zondag in de twee Europese topwedstrijden niet aan te pas gekomen. In Madrid op de ETU-cup was Donald Hillebregt beste landgenoot op een 37e plaats.

Deel dit artikel op social media

De wedstrijd werd gewonnen door de Noor Blummenfeldt, beste vrouw was de Britse Hall. In Aix en Provence was het te koud voor het zwemonderdeel en werd een bike-run gehouden. De profs vertrokken met 20 seconden verschil voor een tijdrit. Sione Jongstra leverde daar met een zeventiende plaats de beste prestatie. Veel atleten hadden last van de kou.

Zondag 1 mei: ETU Cup Olymp. Afstand triathlon, Madrid (Spa)

1,5 km. zwemmen-40 km. fietsen-10 km. lopen

Mannen:

1.Kristian Blummenfeldt (Noo) 1.53.50
2.Antonio Serrat Seone (Spa)    1.54.23
3.Uxio Abuin Ares (Spa)               1.54.54
37.Donald Hillebregt                      1.59.56
50.Ynze Keulstra                             2.04.14
55.Jardy van den Heuvel             2.09.50

Vrouwen:

1.Lucy Hall (Gbr)                              2.09.45
2.Anneke Jenkins (Nzl)                2.12.09
3.Sara Papais (Ita)                           2.12.38

Goed debuut Bob Martens op Powerman
LUXEMBURG – Een groot fan van run-bike-runs was Bob Martens tot dusverre niet. Maar na zijn elfde plaats zondag op de Powerman Luxemburg is de Limburger om. Hij denkt zelfs al aan het WK in Zofingen later dit seizoen. Martens noteerde een kwartier achterstand op de Belg Seppe Odeyn, die in de top tien liefst zeven landgenoten achter zich liet.

Op het open Belgisch kampioenschap was de hegemonie ook weer niet zo verwonderlijk. Tweede werd overigens tweevoudig wereldkampioen Gael le Bellec. De Drentse veteraan Raimond van der Boom presteerde met een zestiende plaats ook goed. De winst bij de vrouwen ging naar Ulrike Schwalbe, duatlete van het eerste uur. In Deventer werd de sprint triatlon gewonnen door Edo van de Meer en het jonge talent Marije Dankelman. In Rucphen ging de zwemloopwinst naar Gerbert van den Biggelaar en Patricia van Uffelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!