Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Fontijn met speels gemak door op WK

Fontijn met speels gemak door op WK

RoadToRio

Cheer!

Nouchka Fontijn heeft zich geplaatst bij de laatste zestien van de WK boksen in Astana. Fontijn, de nummer drie van de wereld, won met speels gemak haar tweederondepartij van de Turkse Sema Caliskan. Fontijn versloeg de nummer twintig van de wereldranglijst met 3-0 (39-37 40-35 40-36).

Deel dit artikel op social media

Tegenstander in de achtste finales is de Poolse Lidia Fidura.

Laatste kans

Op het olympisch kwalificatietoernooi in april werd Fontijn verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde. Het WK in Astana is de laatste mogelijkheid om zich alsnog te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze moet dan bij de eerste vier zien te eindigen in haar gewichtsklasse (tot 75 kilogram).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nouchka aan!