Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eerste elf namen rolstoelbasketbalvrouwen voor Spelen bekend

Eerste elf namen rolstoelbasketbalvrouwen voor Spelen bekend

Coaching Paralympisch RoadToRio

Cheer!

PAPENDAL - Bondscoach Gertjan van der Linden heeft dinsdag de eerste elf namen bekend gemaakt van de twaalf rolstoelbasketbalsters die naar de Paralympische Spelen in Rio gaan. Van der Linden heeft daarmee nog maar één plek over, waarvoor nog drie speelsters in de running zijn. 

Deel dit artikel op social media

Sinds de vorige Paralympische Spelen is er een hoop veranderd bij de Orange Angels. Na Londen stopten verschillende speelsters en kwam er aantal jonge talenten bij de groep. Een selectie van zestien vrouwen is sinds 2013 bezig met een fulltime programma op Papendal. In de tussenliggende jaren op weg naar Rio bleek dit de sleutel tot succes te zijn.

"Het is een onderdeel van het gehele proces, maar zo creëer je wel de juiste randvoorwaarden om een topprestatie neer te zetten", zegt Van der Linden, die terugkijkt op een bronzen Paralympische medaille in 2012, de eerste plaats bij het Europees kampioenschap in 2013 en de bronzen medaille op het WK in 2014.

Afgelopen jaar verliep echter teleurstellend. Na een fantastisch toernooi slaagde Nederland er niet in om de Europese titel te prolongeren. De eeuwige concurrent Duitsland was te sterk in de finale. Een belangrijk leermoment volgens Van der Linden en zijn assistent Irene Sloof.    

Met nog ruim drie maanden te gaan konden dinsdag de eerste Orange Angels gefeliciteerd worden met hun selectie voor Rio. Drie speelsters wachten nog op een benoeming bij de eerste twaalf, iets waar ze alledrie hard voor hebben gewerkt. Onder de elf geselecteerden zijn er maar twee die nog niet eerder een Paralympics meemaakten: Bo Kramer en Ilse Arts. 

De elf speelsters die in elk geval naar Rio gaan zijn: 

Ilse Arts
Inge Huitzing
Lucie Houwen
Jitske Visser
Roos Oosterbaan
Sanne Timmerman
Bo Kramer
Cher Korver
Barbara van Bergen
Carina de Rooij
Mariska Beijer 

Drie speelsters zijn nog in de race voor de laatste plek: Evelyn van Leeuwen, Daphne van de Broek en Fleur Pieterse. Op 1 september vertrekt de ploeg met andere Paralympische sporters naar Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jitske, Daphne, Evelyn, Bo, Carina, Mariska, Chèr, Roos, Barbara, Inge, Ilse, Lucie, Sanne en Fleur aan!