Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bertens stunt ook in dubbelspel met zege op zusjes Williams

Bertens stunt ook in dubbelspel met zege op zusjes Williams

RoadToRio

Cheer!

PARIJS - Kiki Bertens heeft zondag in het dubbelspel van Roland Garros verrassend de kwartfinales bereikt. Met haar Zweedse partner Johanna Larsson won de Nederlandse in twee sets van Serena en Venus Williams: 6-3 en 6-3.

Deel dit artikel op social media

Door de zege op de Amerikaanse zusjes heeft Bertens nu al zestien partijen op rij gewonnnen. 

Het is voor de 24-jarige Wateringse de tweede keer in haar loopbaan dat ze bij de laatste acht van een dubbelspel zit op een Grand Slam-toernooi. Ze haalde vorig jaar met Larsson de kwartfinales op de Australian Open.

In de kwartfinales op Roland Garros nemen Bertens en Larsson het op tegen winnaressen van de partij tussen het als vijfde geplaatste duo Caroline Garcia/Kristina Mladenovic en het Duitse koppel Anna-Lena Friedsam/Laura Siegemund.

Enkelspel

In het enkelspel in Parijs speelt Bertens maandag in de achtste finales tegen de als vijftiende geplaatste Amerikaanse Madison Keys.

In de eerste ronde in het enkelspel rekende Bertens af met Australian Open-winnares Angelique Kerber. Daarna was Bertens te sterk voor Camila Giorgi en Daria Kasatkina.

Als Bertens maandag wint van Keys dan is ze de eerste Nederlandse vrouw in de kwartfinale van een Grand Slam-toernooi sinds Michaella Krajicek in 2007 op Wimbledon.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki aan!